Banes Motor České Budějovice
04.12.2003, Milan Šebesta

Kdo je útočník Karel Mošovský?

Další posilou Jihočechů ze zámoří může být řízný útočník Karel Mošovský. Ten se rozhodl pro návrat do Evropy, jelikož nedostával za oceánem dostatek možností hrát. Písecký odchovanec by rád pomohl Českým Budějovicím v boji o vybřednutí z barážové příčky. K přestupu do HC ČB už mu chybí pouze souhlas Buffala Sabres.
Karel Mošovský se narodil v roce 1981 a začínal s hokejem v rodném Písku. Coby dorostenec přestoupil do krajského města a hned po pár zápasech si jej budějovičtí trenéři vytáhli do juniorky. Zde dokončil sezonu a vydal se poté zkusit štěstí za moře. Zde působil tři roky v juniorském týmu Reginy. V roce 1999 jej draftovalo Buffalo, na jehož farmě v Rochester Americans hrál minulé dvě sezony AHL. Začal tam i tu současnou, ale po jednadvaceti odehraných zápasech se rozhodl pro návrat do Čech.

Za Regina Pats odehrál Mošovský ve WHL celkem 185 zápasů v nichž vsítil 75 branek a na dalších 85 přihrál. To dělá celkově 160 kanadských bodů. K tomu si připsal za 3 sezony coby junior 197 trestných minut. Po změně trenéra a přechodu na farmu Rochester Americans přestalo přát mladému centrovi štěstí - v sezoně 2001/2002 odejrál díky zranění pouhých 5 zápasů, v nichž si připsal 1 gól a 1 asistenci. Minulý ročník odehrál kompletní a ze 62 zápasů dokázal vytěžit 9 kanadských bodů za 5 branek a 4 nahrávky. Posbíral navíc i 75 trestných minut. V letošní sezoně nastoupil Karel do 21 zápasů v nichž vstřelil 2 branky posbíral 24 trestných minut.

Zdá se, že s příchodem Mošovského lze očekávat zvýšení důrazu před bránou i v obranné fázi. Doufejme, že Buffalo brzy svolí k přestupu a tento mladý muž dokáže využít svých zkušeností ze zámoří a pomůže Budějovicím k vzestupu tabulkou.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....