Banes Motor České Budějovice
06.10.2018, Tomáš Tolnay

DOR: CEB - TAB 4:6 (0:1sn) - Dorost doma nestačil na Tábor

Dorost Motoru neuspěl proti svému krajskému soupeři z Tábora. O výsledku utkání se rozhodovalo ve druhé třetině, kdy Budějovičtí dvakrát inkasovali v početní výhodě. Bod navíc vystřelil táborským dorostencům Jan Nevšímal v nadstavbových nájezdech.

Začátek zápasu vyšel Motoru podle jeho představ. Již ve čtvrté minutě se domácí radovali z dvoubrankového vedení. Nejprve se parádně trefil David Kašpar, chvíli po něm zakončoval nad brankářovu lapačku Petr Lukeš. Hostující gólman Šmelko tak přepustil místo v brance kolegovi Korytarovi. Konec první třetiny přinesl další tři góly. Za Tábor snižoval Marek Janda z dorážky. O půl minuty později vrátil dvougólový náskok domácím Daniel Hála, avšak na jeho branku dokázal zareagovat hostující Kryštof Vaněk. První perioda tak přinesla celkem pět branek a vedení Motoru v poměru 3:2.

Druhá třetina nabídla hned několik trestů hostujícího Tábora a následných přesilových her v podání Českých Budějovic. Domácí s nimi však nedokázali příliš dobře naložit a na místo skórování inkasovali. V polovině utkání, při klasické početní výhodě Motoru, nejdříve střílel hostující Marek Janda do tyče, jeho pokus však pohotově dorazil Viktor Budík a mohl se radovat z vyrovnávací branky. O pár minut později šli hosté dokonce do tří, když se proti pravidlům provinili Eremiáš s Kofroněm. Táboru se však podařilo skórovat i v tomto oslabení, zásluhou Filipa Chába, který se dostal do samostatného úniku a nekompromisně prostřelil bezmocného Lidáka. Do šaten se tak odcházelo za nepříznivého stavu pro domácí celek.

V úvodu třetí třetiny se podařilo Motoru vyrovnat zásluhou Davida Kašpara, když dokázal přebruslit hostující obránce a střelou zápěstím prostřelit brankáře Korytara. Zanedlouho si však vzal Tábor své vedení zpět. Filip Cháb byl důrazný v předbrankovém prostoru a dokázal dostat puk za Lidákova záda. V dalším průběhu se Českobudějovičtí snažili o vyrovnání, ale pokaždé narazili na skvělého gólmana hostů. A tak se prosadili znovu Táborští. Hostující Kundrát dokázal vystihnout rozehrávku domácích obránců, puk přihrál na osamoceného Eremiáše a ten bez větších problémů skóroval. V závěru utkání ještě domácí zkusili hru bez brankáře, ale další branka nepadla.

V prodloužení měli více šancí hosté. V jedné z nich ujížděl Nevšímal sám na Lidáka, ten však svůj tým podržel. Na druhé straně měl velkou šanci Hála, ale ani jemu se nepodařilo rozhodnout utkání, a tak došlo na samostatné nájezdy. Hned v první sérii se za hostující tým prosadil Nevšímal, ostatní hráči na brankáře nedokázali vyzrát, a tak si Tábor odvezl z Budvar arény i bonusový bod za výhru po nájezdech.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (České Budějovice): "Dnes jsme asi nemohli myslet na body po chybách našich obránců. Útočníci odehráli svůj standard, dali jsme čtyři góly, ale utkání se mi hodnotí špatně. Nepodali jsme podobný výkon jako v předchozím zápase."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....