Banes Motor České Budějovice
11.09.2018, Pavel Kortus ml.

Jasný úkol: Rychle zapomenout a ve středu pokořit Slavii

Chance liga má ve středu 12. září v rozpisu třetí kolo, které proti sobě svede dva tradiční české hokejové kluby. Motor se představí proti pražské Slavii a bude chtít navázat na úvodní domácí výhru proti Benátkám. Naopak sešívaní by rádi ukořistili na jihu Čech plusové body do tabulky. Utkání startuje v Budvar aréně v 17:30 a můžete ho sledovat v textovém přenosu zde nebo v přímém přenosu na hokejka.tv. Vstupenky můžete koupit on-line z pohodlí domova.

HC Slavia Praha

Velké otazníky se vznáší nad nadcházející sezonou dvojnásobného českého mistra. V Edenu se mluví dokonce o nulté sezoně. Jak to bude ve skutečnosti, to se uvidí. Nicméně semifinále z minulého ročníku by pro sešívané bylo asi nad plán. Tým Miloše Říhy mladšího se bude muset obejít bez opor, kterými v sezoně 2017/18 bezesporu byli Dominik Frodl, Marek Račuk, David Šafránek, Jaroslav Kasík či aktuálně českobudějovický forvard Zdeněk Doležal. Náhradou by mohl být vytáhlý útočník Veselý, další významné příchody však budete ve slávistické kabině hledat marně. Mužstvo je plné mladých hráčů a ze základního kádru je jich pouze šest starších třiceti let.

O pozici brankáře číslo jedna by prioritně měli bojovat Lukáš Sochůrek s Patrikem Polívkou. Obranné řady budou držet zkušení Jan Novák s Jiřím Drtinou. Říhův celek bude v ofenzivě bezesporu spoléhat na gólové příspěvky ostřílených borců Zdeňka Kubici, Martina Ondráčka či Martina Šagáta. O Veselém už byla řeč a hodně si Slavia slibuje od Lukáše Krejčíka. Pražané budou stavět své výkony na poctivé defenzivní hře a nezměrné bojovnosti. V prvním kole měli sešívaní volno, v tom druhém doma nestačili na Přerov. Po porážce 2:4 budou chtít bodovat v Budvar aréně.

Sestava Slavie z minulého zápasu proti Přerovu:

Polívka – Hrdinka, J. Novák, J. Drtina, Antoš, Hejda, Saňa, Štibingr – J. Doležal, J. Veselý, Šmerha – Panna, Šagát, Kubica – M. Ondráček, Kohút, L. Krejčík – Furch, Šteiner, Tejral.

Motor v minulé sezoně Slavii doma dvakrát porazil, v Edenu však uhrál jen bod.

3. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Slavia Praha

středa 12. září 2018, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Jihočechů

Jako den a noc. Tak by se daly charakterizovat úvodní dva zápasy Motoru v nové sezoně. Po hladké domácí výhře proti Benátkám 5:1 narazil Prospalův výběr v Jihlavě, kde sedmkrát inkasoval. Na poslední nezdar budou chtít Jihočeši dát zapomenout proti pražské Slavii. Nedají se vyloučit drobné změny v sestavě. V Jihlavě nedohrál kvůli trestu do konce utkání Heřman, ale ve středu by měl být připraven. Po středečním duelu se Slavií pokračují Jihočeši v nabitém programu na úvod sezony v sobotu v Přerově, pak je čeká týdenní pauza.

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Jihlavě:

Strmeň (42. Svoboda) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„Čeká nás mladý tým, Slavia během léta výrazně obměnila kádr. Soupeř nebude mít co ztratit, naopak my musíme na domácím ledě sbírat body. Pravděpodobně nastanou změny v naší sestavě."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....