Banes Motor České Budějovice
07.09.2018, Denisa Józsová

DOR: Hrací systém ELIOD Extraligy

Také dorost seznal velkých změn. Místo dvou kategorií mladší a staršího dorostu vznikla jen jedna. I v této kategorii se bude hrát prodloužení po každém zápase. Další změnou je jiná věková kategorie.

Účastníci

Celkem 30 týmů rozděleno do tří skupin:

Skupina ZápadSkupina StředSkupina Východ
HC Plzeň 1929Mountfield HKHC VÍTKOVICE RIDERA
HC LitvínovBílí Tygři Liberec Aukro Berani Zlín
Piráti ChomutovBK Mladá BoleslavHC Zubr Přerov
HC Sparta PrahaHC Motor České BudějoviceHC AZ Havířov 2010
Rytíři KladnoHC Kometa BrnoHC Oceláři Třinec
HC Kobra PrahaHC TáborHC olomouc
Pracovní zálohy KladnoHC Dynamo PardubiceVHK ROBE Vsetín
HC Meteor TřemošnáSKLH Žďár nad SázavouHCM Warrior Brno
HC Slavia PrahaHC Dukla JihlavaVSK Technika Brno
HC Energie Karlovy VaryBK Havlíčkův BrodHK Mladí Draci Šumperk

Základní část

V první fázi sezóny je 30 týmů rozdělených do tří skupin, kde se utká každý s každým dvakrát (= 18 zápasů). Po odehrání těchto utkáních se vytvoří nové skupiny A, B, C, D, E. Ve skupinách A a B vytvoří čtyři nejlepší týmy z každé skupiny a vzniknou dvě šestičlenné skupiny, kde se pojede od nuly, takže se sem nebudou započítávat doposud získané body. Skupiny C, D, E obsadí zbývající týmy a do těchto skupin se započítávají body do té doby získané. Všechny týmy zde odehrají 20 zápasů.

Play off

Jistotu vyřazovací fáze budou mít všechny týmy, které budou hrát skupiny A a B. K těmto dvanácti týmům se přidají vítězové spodních skupin (C, D, E) a nejlepší celek z druhých míst. Ve vyřazovacích fázích budou dva oddělené pavouky (A – Západ a B – Východ). Takto se odehraje čtvrtfinále a semifinále, která se budou hrát na dvě vítězná utkání. První zápas se odehraje u hůře umístěného týmu a zbytek série se bude hrát u lépe umístěného mužstva.

Finálový víkend

Stejně jako v minulé sezóně pojedou čtyři postupující týmy na finálový víkend, ale zde přichází změna. Turnaj se nebude hrát turnajovým způsobem, nýbrž se bude hrát semifinále, finále a boj o třetí místo. Vše se odehraje na jeden vítězný zápas.

Další změny

I pro dorosteneckou ligu bylo rozhodnuto, že se bude hrát po každém zápase prodloužení. I zde se tedy dají získat hned čtyři body v jednom utkání! Pokud zápas bude nerozhodnutý po šedesáti minutách, bude se hrát klasické prodloužení nebo nájezdy a týmy si rozdělí klasicky tři body. Tuto extraligu si zahrají hráči narození v letech 2003 a 2004. Další změnou je nasazení osmnácti hráčů do pole místo dvaceti.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....