Banes Motor České Budějovice
26.08.2018, Filip Kortus

CEB - LAF 6:1 - I napodruhé si Motor poradil s německým soupeřem

I ve druhém vzájemném měření sil měl Motor proti Lausitzeru Fuechse navrch a zaslouženě si připsal další výhru v přípravě. Němci sice vyhráli první třetinu, ale to bylo z jejich strany vše. Premiérové starty za první tým Motoru si připsali brankář Daniel Svoboda, který inkasoval pouze jednou a obránce Vojtěch Doktor. Poprvé se střelecky prosadili i mladíci Jakub Čížek a Martin Beránek.

Poprvé v kariéře dostal od prvních minut šanci v brance A-týmu Motoru teprve osmnáctiletý Daniel Svoboda. Poprvé po operaci kolene se představil i obránce Vojtěch Doktor. Úvod do zápasu se Motoru nepovedl. Už ve druhé minutě se do samostatného úniku dostal Cedric Schiemenz. V zakončení byl tísněn, takže si přehodil kotouč na bekhend a zakončil mezi betony – 0:1. Na vyrovnání měli domácí dvě přesilové hry, ale ani jedna neskončila v síti Kesslera. Prosadit se mohl Zdeněk Čáp, jehož střela už se pomalu šourala do soupeřovy branky, ale na poslední chvíli zakročil jeden z obránců. Netrefil se ani Pavel Novák, když těsně minul vzdálenější tyč.

Vyrovnání se Jihočeši dočkali na začátku druhé periody. Z těžké pozice natáhl Miloslav Čermák a nádhernou střelou do růžku vyrovnal – 1:1. Obrat přinesla další utešená rána. Zdeněk Doležal se s pukem dostal už do těžkého úhlu, ale střelou o břevno pokořil Kesslera – 2:1. Ve druhé třetině měl Motor nad soupeřem navrch a dokázal toho využít i další gólovou trefou. Zblízka se trefil Milan Dančišin - 3:1. Snížit mohl exbudějovický David Kuchejda, ale odkrytou brankou pohrdl. Čtvrtou branku domácích vsítil navrátilec do sestavy Jakub Čížek, ale sudí kvůli údajnému kopnutí gól neuznal.

Ve třetí třetině Motor hlídal svůj náskok a zároveň byl lačný po dalších brankách. Nejprve měl ale šanci George, ovšem bekhendem Svobodu nepokořil. Následně přišla chvíle Martina Beránka. Našel si prostor a kotouč před brankou a krásnou střelou pod břevno si připsal první gól v dresu Motoru – 4:1. Více než pět minut před koncem měli hosté přesilovou hru a rozhodli se pro hru bez brankáře. Toho pohotově využil Jakub Čížek a mohl oslavit premiérovou trefu v budějovickém dresu – 5:1. Tečku za zápasem udělal David Gilbert, když využil další powerplaye hostů - 6:1.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (trenér Motoru): "Měli jsme velice špatný a nezodpovědný start do utkání. Prvních šestnáct minut se mi vůbec nelíbilo. Musíme se toho vyvarovat. Poté jsme se probrali a na ledě byl úplně jiný tým. Projevilo se to i na skóre. Nebylo to úplně tak, jak bych si představoval, ale je pozitivní, že jsme byli schopni dát šest branek. To ale musíme brát s rezervou, protože dvě byly do prázdné branky."

Corey Neilson (Lausitzer Fuesche): "Myslím, že dnes jsme hráli lépe. Včera a ještě dnes jsme pracovali na několika věcech, což se pozitivně projevilo. Soupeř nám dal sice šest gólů, několik z nich ale do prázdné. Ty, které jsme obdrželi ještě s brankářem, byly naše čisté chyby. Oproti pátku jsme hráli rychleji a silněji. Musím pochválit mladé hráče Motoru. Hráli opravdu dobře. Doufám, že to nejen pro ně byla dobrá příprava."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....