Banes Motor České Budějovice
29.04.2018, Filip Kortus

Zápisník Vojtěcha Doktora z mistrovství osmnáctek v Čeljabinsku – 6. díl

Čeljabinsk - Bramborovou příčku obsadila česká osmnáctka na mistrovství světa v Rusku. Celek Davida Bruka nestačil v semifinále na USA a v následném boji o bronz ani na Švédsko, tudíž si ze světového šampionátu neodvezl žádný cenný kov. Poslední dny v Čeljabinsku hodnotil jihočeský obránce Vojtěch Doktor.

O prohře v semifinále s USA

Po vyřazení Kanady jsme obdrželi velkou várku gratulací, v Česku jsme tím způsobili opravdu velký rozruch. Američané na nás nastoupili jak se patří. Dokázali číst naši hru, byli všude o krok dříve a zkrátka byli lepší. První třetinu jsme prohráli jenom o gól, ale USA hrálo lépe a nedokázali jsme se jim přizpůsobit. Nejspíše nás zlomila třetí branka soupeře. Po snížení jsme se nadechovali k vyrovnání, ale inkasovali jsme a Amerika už si to pohlídala.

O porážce v souboji o bronz

Se Švédy to bylo o něčem jiném. Dalo se s nimi v pohodě hrát, chvílemi jsme byli i lepší. Nechali jsme se ale často zbytečně vylučovat a soupeř nás z toho hned třikrát potrestal. Měli jsme plno tutových šancí, bylo trestuhodné, že jsme nedokázali proměňovat. Je to velká škoda, zápas byl hratelný a medaili jsme byli blízko.

O celém turnaji

Čtvrtou příčku rozhodně můžeme hodnotit kladně. Dostali jsme se mezi nejlepší čtyři týmy, což je úspěch. Upřímně řečeno, po základní skupině jsme s tím ani moc nepočítali. Turnaj se lámal proti Kanadě, se kterou jsme odehráli nejlepší zápas na turnaji. Potom jsme měli dva pokusy k tomu, abychom dosáhli na medaili. Nepovedlo se a mrzí nás to. Takové šance by se měly využívat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....