Banes Motor České Budějovice
30.04.2018, Tisková zpráva

Motor ukončil smlouvu s útočníkem Filipem Vlčkem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na nadcházející sezonu měl Filip Vlček ještě platný kontrakt, ten byl ale ze strany klubu ukončen. "Filip Vlček dostal v Motoru už dvakrát velkou šanci. Poprvé, když ho klub vytáhnul ze 2. ligy, podruhé, když se hráč pokusil vyřešit své osobní problémy po vyřazení z kádru. Jenže do stejných potíží spadnul znovu, proto klub s okamžitou platností vypovídá jeho smlouvu," vysvětlil důvody radikálního kroku generální manažer Stanislav Bednařík.
Filip Vlček je bezesporu velmi talentovaný hokejista, jen to samo o sobě ale nestačí. Brzy pětadvacetiletý útočník znovu spadnul do osobních problémů, s nimiž se působení v profesionálním klubu neslučuje. "Pokud podstoupí odborné a dlouhodobé léčení, nevylučujeme, že mu jsme ochotni nabídnout například zkušební smlouvu. Ale za současné situace se naše cesty musí rozejít," dodal generální manažer. Filip Vlček za dvě sezony v Motoru odehrál 83 zápasů, ve kterých vstřelil 20 gólů a na dalších 19 přihrál. V nejbližší době ale žádné další nepřidá.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....