Banes Motor České Budějovice
05.04.2018, Tisková zpráva

V Motoru pokračují Martin Novák, Rok Pajič a Ondřej Šulek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nový trenér Motoru Václav Prospal už začal úřadovat. Ze sestavy uplynulého ročníku už měli smlouvu na sezonu 2018-19 Petr Kváča, Pavel Pýcha, Mitch Fillman, Roman Vráblík, Žiga Pavlin, Ondřej Kachyňa a Filip Vlček. Nyní k nim přibylo další trio. Opce na další rok klub uplatnil u Martina Nováka, Roka Pajiče a Ondřeje Šulka. "Jsou to všechno hráči, u nichž věříme, že mají týmu i do budoucna co dát. Pajič mužstvu chyběl v rozhodující části sezony kvůli zranění, stejné důvody hodně ovlivnily i sezonu Martina Nováka, jehož potenciál je určitě mnohem výš. A Ondřej Šulek je odchovanec a naděje pro budoucnost. U všech tří jsme uplatnili opci," shrnul první vlnu prodloužených kontraktů generální manažer Stanislav Bednařík.
Sezonu Martina Nováka výrazně ovlivnilo zranění, kvůli němuž vynechal přes 30 zápasů. V přípravě a zkraje sezony přitom prokazoval, proč do Motoru jako druhý nejproduktivnější hráč WSM ligy přišel. Po návratu do sestavy sice na nadějný start nenavázal, ale nové sportovní vedení klubu věří, že šikovný útočník Motoru rozhodně má co dát.

Rok Pajič (na fotografii vpravo) začal v minulé sezoně coby mentor mladších spoluhráčů, ale postupně se propracoval až na post prvního centra. Zdobila ho dobrá úspěšnost na buly, body v přesilovkách a také nadprůměrná úspěšnost střelby. Bohužel v play-off už trenéři jeho služeb kvůli zranění využít nemohli, a to rozhodně bylo znát.

Ondřej Šulek (na fotografii vlevo) prožil průlomovou sezonu 2016-17, kdy se až nečekaně prosadil z juniorky do A týmu. V té následující, která skončila předčasně už v březnu letošního roku, ale už zdaleka tolik šancí nedostal. Trenéři vsadili spíše na zkušenější hráče. Že ale v jedenadvaceti letech ještě nevyčerpal veškerý svůj potenciál, to prokazoval Šulek jak v juniorce, tak při hostováních ve 2. lize, kde poctivě sbíral body. Šanci tak dostane i v ročníku 2018-19.

Jednání s dalšími hráči, ať ze stávajícího kádru, tak z jiných týmů, samozřejmě pokračují. ČEZ Motor České Budějovice bude postupně zveřejňovat veškeré události týkající se skladby týmu pro rok 2018-19.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....