Banes Motor České Budějovice
28.02.2018, Denisa Józsová

Mládež: Pozvánka na víkend

Další porce utkání čeká mládežnické kategorie. Celkem se odehraje šest utkání, z toho se bude hrát hned pětkrát v Budvar aréně! Juniorka a starší dorost se na domácím ledě představí hned dvakrát, zatímco mladší dorost jen jednou.

Junioři

Českobudějovickým juniorům vstup do nadstavbové části zrovna dvakrát nevyšel. Padli totiž v prvních třech zápasech, když hráli s Kladnem, Mountfieldem a Slavií. Každopádně zatím poslední utkání přineslo plný bodový zisk. Jihočeši vyhráli ve Vítkovicích, kde vstřelil vítěznou branku Milan Dančišin 45 vteřin před koncem. Kapitán Českých Budějovic Milan Dančišin je také nejproduktivnějším hráčem juniorky. Do play-off postupují čtyři nejlepší týmy a Motor je zatím v tabulce pátý, bude tedy muset ještě zabrat. Na čtvrté místo se může dostat po zápase s Kometou, který bude hrát v Budvar aréně ve čtvrtek od 18:15. Další utkání čeká Jihočechy v sobotu. Na domácí stadion přijede Kladno, které v nadstavbové části Motor už porazilo. Úvodní buly je naplánováno na 15:00.

Zápas proti Kometě bude možné sledovat zde.

Zápas proti Kladnu bude k dispozici zde.

Starší dorost

Starší dorostenci hrají již delší dobu svou nadstavbovou skupinu a nevede se jim v ní vůbec špatně. Jsou na čtvrtém místě se ziskem 41 bodů a mají stejně bodů jako třetí Plzeň. Poslední víkend měli Jihočeši střídavě úspěšný. V prvním zápase sice porazili Kometu bez větších problémů 5:2, ale o den později padli na domácím ledě s Jihlavou 1:4. Nejproduktivnějším hráčem je stále Jakub Čížek, jenž doposud získal 61 bodů (31+30). V prvním zápase se České Budějovice představí v pátek v Budvar aréně, kam přijedou Pardubice, utkání začne v 15:00. K dalšímu zápasu nastoupí Jihočeši v sobotu, opět na domácím ledě. Soupeřem bude Mountfield a utkání začne nezvykle již v 11:30.

Zápas proti Pardubicím bude možné sledovat zde.

Zápas proti Mountfieldu bude k dispozici zde.

Mladší dorostenci

Jestli se nějaké mládežnické kategorii Motoru hrubě nedaří, je to právě mladší dorost. Ten v současné době drží nepříznivou sérii jedenácti proher v řadě. Na plný bodový zisk dokonce čekají Jihočeši ještě déle. Vždyť poslední zápas vyhráli v základní hrací době 7.12.! Nejproduktivnějším hráčem je stále Pavel Novák, který za mladší dorostence odehrál jen dvanáct utkání, jinak nastupuje ve starším dorostu. První utkání čeká České Budějovice ve čtvrtek na domácím ledě. Protivníkem bude Plzeň a zápas odstartuje v 15:00. V dalším zápase se dorostenci představí v sobotu na Spartě, kde bude úvodní buly vhozeno v 15:45.

Zápas proti Plzni bude možné sledovat zde.

Zápas proti Spartě bude k dispozici zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....