Banes Motor České Budějovice
27.02.2018, Denisa Józsová

Pod lupou: Václav Nedorost

Je tady play-off a my vám oproti klasickému pozápasovému rozhovoru budeme servírovat něco navíc. Před každým domácím zápasem vybereme jednoho hráče, kterého budeme následně sledovat více než ostatní a detailněji zmapujeme jeho aktivitu. Jako prvního jsme si vybrali nejproduktivnějšího hráče Motoru v základní části Václava Nedorosta.

Václav Nedorost vstoupil do utkání v první formaci, kde hrál společně s Petrem Vampolou a Lukášem Květoněm. Českobudějovický útočník s číslem třináct strávil na ledě jako hráč druhý nejvyšší počet minut z útočníků. Nejvíce měl Petr Vampola. V první třetině naskočil do osmi střídání a celkem odehrál 6 minut a 48 vteřin. Celkem v této části vystřelil třikrát. Nejprve dostal parádní pas od Vampoly na hranici brankoviště, ale svou střelu jen otřel o obránce. Další střela již mířila na branku, ovšem Růžička předvedl rychlý zákrok betonem. Napotřetí se jihočeský útočník radoval, navíc v početní výhodě. Střelu Dostálka vykopl havířovský brankář přesně na hůl Nedorosta, který neměl se zakončením do prázdné brány nejmenší problém. Zajímavostí také je, že se postavil na jedno vhazování, které vyhrál.

I ve druhé části byla první formace pořádně vidět. Nedorost nastoupil k osmi střídáním, a jeho celkový čas na ledě činil necelých osm minut (7:46). Každopádně hráč s číslem třináct si připsal asistenci hned na začátku druhé části v další přesilové hře. V útočném pásmu přenechal kotouč Petru Vampolovi, jehož rána vymetla horní růžek branky. Následně si mohl připsat další asistenci, když znovu nahrál centrovi své lajny, ten se ale tentokrát neprosadil. První lajna motala hlavu svému soupeři po celé utkání a Nedorost si ještě ve druhé třetině připsal druhou branku v utkání. Domácí útočník s číslem 64 mu poslal skvělou nahrávku a Václav Nedorost překonal rychlou střelou Růžičku v bráně. Také ve druhé periodě se postavil k jednomu vhazování, které opět vyhrál.

Ve třetí třetině se „budějovická třináctka“ na led dostávala o něco méně. Celkový odehraný čas činil něco málo přes pět minut (5:13), což znamenalo šest střídání. Přesto si Václav Nedorost připsal ještě jednu nahrávku. Druhou asistenci si připsal u Lukáše Květoně, který zvyšoval na 4:0. První formace tedy byla u čtyř z pěti branek! Ve třetí třetině se jihočeský útočník postavil na buly hned dvakrát, a ani jednou neprohrál. Za celý zápas měl tedy stoprocentní bilanci, když vyhrál čtyři ze čtyř vhazování.

Vystoupení Václava Nedorosta se dnes nedá hodnotit jinak než kladně. Ze tří střel na branku se ujaly hned dvě, což činí úspěšnost 66%. Celkově si připsal čtyři body (2+2) a byl jedním z hlavních strůjců celkem poklidného vítězství. Z jakých pozic Nedorost střílel si můžete připomenout na následujícím obrázku.


Václav Nedorost v utkání proti Havířovu

Body: 2+2
Střely na branku: 3
Střely zblokované: 2
Střely mimo: 0
Ice time: 19:47
Čas v přesilové hře: 4:48
Čas v oslabení: 0:27
+/-: +2

Rozhovor:

Jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Ze začátku jsme byli nervózní. Nejspíše to bylo dáno i tou nepříznivou sérií, kterou jsme měli ke konci, a kdy nám to vůbec nešlo. Ani na ledě jsme nevypadali jako tým. Teď si ale myslím, že jsme v první třetině odvedli dobrou práci, když jsme jezdili a napadali tak, jak bychom měli. Nakonec jsme byly odměněni tím gólem a myslím, že poté jsme to už měli pod kontrolou.

Jak moc cenný je zisk prvního bodu v sérii play-off?
Určitě je důležitý, ale není to nic rozhodujícího. Celkem musíme získat body čtyři. Samozřejmě jsme rádi, zítra na to budeme chtít navázat a urvat i ten druhý bod.

V čem jste dnes viděl rozhodující moment utkání?
Nejdůležitějšími momenty byly nejspíše dvě využité přesilové hry, přestože to nebyly secvičené góly. Po druhém gólu, jenž jsme vstřelili v přesilovce, si myslím, že jsme měli utkání pod kontrolou. Zároveň si myslím, že jsme na tom byli i lépe fyzicky a že jsme je utahali. Ve třetí třetině už nebyli tolik důrazní, jako v minulých zápasech.

Vzpomenete si na poslední zápas, ve kterém jste nastřádal čtyři body?
To si popravdě nevzpomenu, ale myslím si, že to naposledy bylo ještě v KHL, kdy jsem vstřelil hattrick a k tomu přidal jednu nahrávku. Jen vím, že jsem nikdy nenasbíral pět bodů.

Co jste dnes říkal na výkon Petra Kváči? Ten dnes tým několikrát podržel…
Dneska chytal opravdu výborně. Musíme si přiznat, že nějaké šance měli, a my se musíme zamyslet nad tím, jak je do těch příležitostí nepouštět. Soupeř to pak může potrestat. Petr tam chytil dva samostatné nájezdy a dvě jasné dorážky. Sice jsme vyhráli 5:0, avšak chyby tam byly.

Myslíte si, že soupeř do zítřejšího utkání něco změní?
Určitě si myslím, že nasazení. Dle mého názoru dokáží hrát daleko lépe, než hráli dnes. Také z tohoto důvodu do toho musíme i my zítra pořádně vlétnout.

Spolupráce s Petrem Vampolou a Lukášem Květoněm evidentně fungovala…
Teď nás zase dali dohromady, nejspíše i proto, že to poslední dobou neklapalo nikomu. Přesto je to jen jeden zápas a my takto musíme hrát každé utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....