Banes Motor České Budějovice
27.12.2017, Filip Kortus

Měl jsem to proměnit a mohlo to být jinak, zlobil se na sebe střelec jediné branky Vlček

Vsetín - Postaral se o jedinou branku zápasu, přesto se po zápase kál. Útočník Filip Vlček se v první třetině trefil po nádherné individuální akci, když bez jediného problému srovnal díky bekhendovému blafáku. Ve druhé třetině mohl přidat další branku, jenže nedal a Vsetín díky dvěma dalším brankám urval tři body.

Čím si vysvětlujete, že si ze Vsetína nedovážíte ani bod?
Byli jsme předem připraveni, že přijde plno fanoušků a bude hlasitá atmosféra. Domácí šli do vedení, ale do přestávky jsme dokázali srovnat. Nechali jsme se několikrát zbytečně vyloučit, přesto jsme to dokázali dobře bránit. Dle mého rozhodlo, že jsme proměnili méně šancí. Měli jsme jich stejně jako soupeř, jenže jsme byli méně produktivnější. Je škoda, že nemáme ani bod.

Zaskočilo vás trochu, jak dokázali hrát Valaši po celé utkání tak aktivně?
Počítali jsme s tím, že Vsetín bude hrát agresivně, že to není žádný bránící mančaft. Potvrdilo se to, chodili po nás ve dvou a měli jsme s tím často problémy. Dobře nás zavírali a pramenily z toho naše chyby.

Srovnával jste po krásné individuální akci. Vyšla vám podle plánu do posledního puntíku?
Čermi mě hezky uvolnil o mantinel a byl jsem v útočném pásmu. Obránce na mě zbytečně vystartoval, takže jsem ho objel a řítil jsem se na brankáře. Přemýšlel jsem, jestli jít do zakončení nebo přihrávat. Vzal jsem to na sebe a vyšlo to.

Ve druhé třetině jste mohl zápas otočit, jenže nepodařilo se. Zakončoval jste už do odkryté branky?
Beru to na sebe, že jsme nešli do vedení. Byla to šance, kterou jsem měl proměnit, a mohlo to být úplně jinak. Položil jsem si obránce a měl jsem to připravené na střelu. Zbytečně jsem šel do kličky a neskončilo to gólem.

Co jste říkal atmosféře? Zažil jste už někdy takový randál?
Teď si asi nevybavím, ale atmosféra byla opravdu skvělá. I od nás přijelo několik stovek fanoušků, za to jim patří velký dík. Je škoda, že jsme pro ně nedokázali uhrát lepší výsledek. Jsme z toho špatní.

Osobně už jste byl na něco podobného připraven z prvního zápasu?
Už první zápas jsem tu hrál a i tehdy se tu skvěle fandilo. Dnes to bylo asi ještě lepší, jenže jsme bohužel oproti prvnímu utkání nedokázali uspět.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....