Banes Motor České Budějovice
25.12.2017, Marek Baloun

Motor po svátcích zamíří na Lapač! Porazí Vsetín i potřetí?

Vánoční svátky jsou pomalu u konce a s ním přichází i další kolo WSM ligy. Motor se během něho opět vrátí na Lapač, stadion patřící hráčům Vsetína. Z obou letošních vzájemných setkání vyšel Motor vítězně. O vítězství třetí se popere ve středu od 17:30 a Vy můžete utkání sledovat buďto skrze placený videopřenos zde nebo skrze bezplatný textový přenos zde.

Náš soupeř – VHK ROBE Vsetín

Výsledky Vsetína poslední dobou spíše připomínají horskou dráhu, než hokej. Po sérii tří vítězství, kdy Litoměřicím nasázel šest branek a doma dokonce zvládl porazit Karlovy Vary, přišla naopak série tří porážek v řadě. Nejdříve nestačil na Kladno, poté těsně prohrál doma s Přerovem a následně ho doma porazila Slavie. Alespoň částečný Vánoční dárek si moravané nadělili v posledním předvánočním utkání, když na ledě Havířova uhráli dva body po vítězství v nájezdech. Ledoví rytíři Valašského království tak před svátky zakotvili na dvanácté příčce s dvoubodovou ztrátou na jedenácté Litoměřice, ale s náskokem celých sedmnácti bodů na předposlední Benátky.

Týmovou tabulku produktivity vede David Březina, který se se svými jednatřiceti body dostal dokonce na šesté místo celoligového kanadského bodování. Tým jako takový se ale ve statistických řádcích spíše trápí. Valašský celek je co do úspěšnosti v přesilovkách až předposlední, v úspěšnosti v početních nevýhodách je pak Vsetín devátý.

Sestava Vsetína z posledního utkání (proti Havířovu):

 J. Pavelka – Teper, Janáček, Ostrčil, Frolo, Dundáček, Holomek – Markovič, Kopta, Březina – Protasenja, Kucharczyk, P. Beránek – Vávra, Šilhavý, Podešva – Vítek, Illéš, Karafiát.

34. kolo

VHK ROBE Vsetín
-
ČEZ Motor České Budějovice

Středa 27. prosince 2017, 17:30, Zimní stadion Na Lapači

Co se děje pod Černou věží?

Motor sice při utkání s Prostějovem ztratil domácí neporaženost, přesto ale pokračuje v předem nastoleném trendu vítězství. Hned v dalším zápase odjel z Kadaně se třemi body po vítězství 3:1, v posledním předvánočním utkání do Budvar arény přijel Frýdek-Místek a ačkoliv zápas provázely vlny emocí, i kvůli celkem sedmdesáti osmi trestným minutám, které sudí rozdali, Motor z něho vyšel vítězně poměrem 4:1. I díky neuznané brance Frýdku-Místku, po níž mohli Slezané být tím, kdo otevřel skóre utkání. Nakonec ho pomohly vyhrát zejména úspěšné přesilové hry, které zápas provázely.

Sestava Motoru z posledního utkání (proti Frýdku-Místku):

Kváča – Fillman, Vráblík, Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, F. Novák – Heřman, Galamboš, Jonák - Dostálek, Pajič, Nedorost – M. Bárta, Rob, Čermák – Káník, Vlček, Doktor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....