Banes Motor České Budějovice
18.11.2017, Adam Pavlíček

MDO: CEB - LIB 1:6 - Mladšímu dorostu se nevyvedl zápas proti Liberci

V sobotním utkání přivítal mladší dorost na první ledové ploše v Budvar aréně Liberec. Svěřenci Radka Kampfa nepředvedli špatný výkon, jen scházela efektivita střelby. Hattrick si za hostující tým připsal William Pray.

O něco málo aktivněji vstoupili do utkání domácí hokejisté. První gólovou radost mohli zažít právě Českobudějovičtí, jenže střela jednoho z jejich hráčů skončila jen na tyči liberecké branky. O chvíli později Jan Janoch ani Lukáš Pavlát svými střelami Čeňka Krátkého, jenž střežil branku hostí, neohrozili. Poté přišla odpověď Libereckých. Přečíslení dva na jednoho ještě neklaplo, avšak po něm se kotouč odrazil za Lidákovu branku, kde si pro něj dojel William Pray, vyjel zpoza ni a následně neměl problém zasunout puk do poloodkryté klece. Martin Lidák se jen těžko mohl stačit přesunout. William Pray se o chvíli poté objevil v akci ještě za malý moment, avšak tentokrát v akci neúspěšné. Jeho přihrávku před branku dobře stačil zlikvidovat vracející se bek Motoru. Dvoubrankové vedení mohl Liberci zařídit Vojtěch Jiruš, jenže z otočky těsně před brankou namířil střelu jen nad její břevno. Hosté dostali výhodu první početní výhody, nicméně v ni paradoxně zahrozili domácí. František Schwartz vypíchl na modré čáře obránci kotouč a vydal se do samostatného úniku. S jeho pokusem si Krátký poradil i proto, že naštěstí pro hosty se stihl jeden z obránců dobře vrátit a střelu českobudějovickému útočníkovi ještě trochu znepříjemnit. Před koncem úvodní části přišla obdobná situace. Liberečtí měli k dispozici přesilovou hru, jenže v ni opět měli dobrou příležitost hokejisté Motoru. S rychlým protiútokem a pokusem Adam Ryby i Tomáše Březiny si ale Čeněk Krátký dokázal poradit. Po první periodě tak trval stav 1:0 pro Bílé Tygry.

Jestliže v první třetině byla hra celkem vyrovnaná, tak v té druhé to již neplatilo. Skvělý nástup do ni zaznamenali hráči ze severu Čech. Neuběhly ani tři minuty z druhé třetiny a vedení hostí navýšil Jaroslav Chmelař. Ten využil odraženého kotouče před brankou a poslal ho z bekhendu přesně mezi Lidákovy betony. O malý moment později si perfektní tečí připsal druhý gól v utkání William Pray - 0:3. Zhruba tři a půl minuty po půlce zápasu se u levé tyčky dokázal prosadit Luka Vodlan a bylo to již o čtyři branky. Povedenou prostřední třetinu Liberce potvrdil ještě William Pray, jenž si v tomto utkání připsal další zásah, čímž dokonal hattrick! Do křížku se v útočném pásmu hostů pustil Pavel Novák proti Vojtěchu Strnadovi, z čehož vyplynuly tresty pro oba týmy. Hostující Hladík si v následné hře čtyři na čtyři připsal taktéž menší trest a Motor hrál v převaze čtyři na tři. A té dokázal využít. Václav Svach využil prostoru na ledové ploše, najel si před branku a následně zamířil do branky, kde se kotouč otřel o horní tyčku, načež do svatyně hostů zapadl. První gólová radost na straně domácích znamenala snížení skóre na 1:5. V prostředním dějství zápasu jsme nic víc neviděli.

Podobně jako v předchozí třetině, tak i v té třetí přidal Liberec gól hned na jejím začátku. Filip Kovář poslal přihrávku na Vojtěcha Jiruše a ten se nezmýlil – 1:6. Aktivní Pavel Novák měl poté obrovskou šanci, jak skóre aspoň esteticky upravit. Dostal se k odraženému kotouči hned před brankou, ale s jeho pohotovou střelou z blízka si dokázal Krátký poradit. Ve třetí třetině tempo hry poměrně opadlo, proto jsme neviděli tolik šancí, jako v dvou předchozích. Ještě přišly dva tresty, které inkasovali domácí. Obě početní nevýhody ale Motor ustál. Na vlastním ledě tedy Českobudějovičtí podlehli Bílým Tygrům z Liberce 1:6.

Ohlasy po zápasu
Radek Kampf (České Budějovice): Co se týče hry, tak si myslím, že z naší strany nebyl zápas úplně špatný. Soupeř nás předčil v efektivitě, protože jak v první, tak také ve druhé třetině jsme měli hodně šancí, které jsme ale neproměnili. Nepomohli jsme také gólmanovi ve hře kolem vlastní branky, odkud jsme dostali pět gólů. A právě v této činnosti byl soupeř o sto procent lepší.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice