Banes Motor České Budějovice
27.12.2016, Pavel Kortus ml.

Po Vánocích opět o body, Motor jede do Litoměřic

České Budějovice – Mnohým z nás ještě neslehl bramborový salát a už se opět rozbíhá kolotoč WSM ligy. Hokejisté Motoru po krátké vánoční pauze budou o započetí nové vítězné série bojovat na ledě kališníků z Litoměřic, kteří aktuálně drží sérii tří domácích výher v řadě a v boji o předkolo play off potřebují každý bod. Klání Litoměřic s Motorem startuje ve středu v 18 hodin.

Tradiční litoměřický boj o play off

Stadion Litoměřice je klasický farmářský klub, který každoročně bilancuje na hranici play off. V něm kališníci nechyběli tři roky po sobě, v posledních dvou letech ale vždy skončili už v předkole. Obdobně to vypadá se Severočechy i v probíhající sezoně. Po pětatřiceti kolech jsou na deváté příčce, devětačtyřicet bodů však má i desátý Prostějov a jedenáctý Frýdek-Místek. Své naděje na vyřazovací boje chtějí Litoměřičtí živit hlavně z bodů na domácím ledě, kde aktuálně drží sérii tří výher v řadě.

Mužstvo kališníků vede kouč Miloš Říha ml., vzhledem k úzké spolupráci s Hradcem Králové má často k dispozici posily ze širšího kádru Mountfieldu. Jsou jimi i brankáři Rybár a Pavelka, přičemž zejména druhý jmenovaný dostává hodně prostoru. V obraně tvrdí muziku zkušení beci Pavlas se Šulcem, nejproduktivnější je zatím o něco mladší Jindřich Barák. Při pohledu na útoky Litoměřic, oko nejen českobudějovického fanouška padne na ostříleného Václava Pletku. Neméně zkušený je i centr Jaroslav Kalla, obránci prvního týmu WSM ligy si však budou muset dávat pozor i na dvojici Loskot-Švagrovský.

Poslední zápas Litoměřic:

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice 5:4p. (2:1, 0:2, 2:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Psota (Bartejs, Kristl), 14. J. Zdráhal (Niko, R. Erat), 44. R. Erat (Pekr), 53. Pekr (J. Zdráhal), 61. J. Zdráhal (R. Erat) – 9. Loskot (TS), 28. R. Pilař (Jebavý), 30. Švagrovský (Pletka, J. Šulc), 46. Kopta (Hanták). Rozhodčí: Jílek – Toman, Coubal. Vyloučení: 1:5. Využití: 3:1. Diváci: 1220.
HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka – Pavlas, Š. Havránek, J. Šulc, Jebavý, Piegl, Plášil, Smetana – Kopta, Hanták, Loskot – Jaroslav Kalla, Nedvídek, M. Ondráček – J. Dvořák, Miškář, J. Veselý – Pletka, R. Pilař, Švagrovský.

36. kolo

HC Stadion Litoměřice

ČEZ Motor České Budějovice

středa 28. prosince 2016, 18:00
Kalich Arena (kapacita: 1750)

Zatím dvě těsné bitvy čítá letošní vzájemná bilance obou celků. V té první na severu Čech tehdy Jihočeši ukončili špatné výkony na cizích hřištích, když se po dvou rychlých brankách Pavlina a Esposita dostali do vedení. Kališníci v půlce zápasu sice snížili díky Veselému, o pár minut později ale Pavel Pýcha pečetil výhru Motoru 3:1. Odveta se v Budvar aréně konala v podobném duchu. Úporný hokej rozhodl hattrickem Tomáše Nouza, když hosté z Litoměřic celý zápas jen marně dotahovali náskok Motoru. Českobudějovičtí se díky vítězství 3:2 posunuli do čela tabulky, které od té doby prozatím neopustili.

Z tábora Motoru

Jihočeši si užívají povedené období a to i přes to, že před Vánoci jim vítěznou šňůru narušila Jihlava. Velká bitva ve vyprodané Budvar aréně však zvedala ze sedadel všechny přítomné, v prodloužení byla šťastnější Dukla, která stáhla náskok Motoru na čele na pět bodů. Dlužno však dodat, že svěřenci Antonína Stavjani mají oproti aktuálně největšímu soupeři dva zápasy k dobru. Trenéry Motoru může hřát vcelku prázdná marodka, na ní by měl zůstávat nadále jen obránce Pýcha. Další hráči mají lehčí zdravotní problémy.

Statistiky


36. kolo
HC Stadion Litoměřice
vs
ČEZ Motor České Budějovice
9.
Umístění v tabulce
1.
35 / 12 – 3 – 7 – 13
89:86 / 49
Statistiky v sezoně
34 / 23 – 2 – 1 – 8
110:61 / 74
J. Kalla – 21 bodů (6+15)
Nejproduktivnější hráč
T. Nouza – 33 bodů (17+16)
J. Veselý, L. Nedvídek – 7
Nejlepší střelec
Tomáš Nouza – 17
Jaroslav Kalla – 15
Nejlepší nahrávač
Žiga Pavlin – 19
Jindřich Barák – 12 bodů (3+9)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin – 24 bodů (5+19)
Jiří Jebavý (+11)
Ondřej Smetana (-7)
+/- bodování
Miloslav Čermák (+21)
Jakub Doktor (-2)
Ondřej Kopta – 57
Nejtrestanější hráč
Martin Heřman – 73
Jaroslav Pavelka 93,39% – 2,23
Patrik Rybár 94,17% – 2,01
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
David Gába 92,86% – 1,91
Petr Kváča 95,08% – 1,29
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....