Banes Motor České Budějovice
01.10.2003, Tomáš Kučera

Novým hlavním trenérem Jaroslav Pouzar!

Včera v pozdních nočních hodinách rozhodla správní rada klubu o kroku, o kterém se při zápase s Kladnem po stadionu šuškalo. Svůj už několikátý návrat na lavičku HC České Budějovice hlásí Jaroslav Pouzar. A pokud bude stejně úspěšný jako v předchozích případech, má se jihočeský fanoušek zřejmě na co těšit.
Po nešťastném utkání s Kladnem se sešla správní rada HC České Budějovice v prostorách Budvar Arény a jala se řešit situaci kolem posledního celku tabulky. Po dobrovolném odchodu Jana Neliby bylo hlavním tématem, kdo ho ve funkci nahradí, a nakonec byl verdikt jednoznačný. Na lavičku se v pozici hlavního trenéra vrací Jaroslav Pouzar, zřejmě nejslavnější hráč, kterého jihočeský hokej vychoval. Nemalý je však i výčet jeho trenérských úspěchů – dosud už čtyřikrát převzal tonoucí jihočeský celek a pokaždé s ním dokázal divy. Naposledy v loňské sezóně. Manažer klubu ing. Pařízek k tomu řekl. „Již několikrát se tento krok osvědčil, takže rozhodnutí správní rady je logické. Myslíme si, že pan Pouzar má hráčům rozhodně co říci a slibujeme si od tohoto kroku zlepšení momentálního stavu.“ A v zápětí potvrdil, že asistentem zkušeného internacionála bude nadále dosavadní trenér Vladimír Caldr. „V minulém roce došlo k výměně trenéra až v listopadu a to bylo dost pozdě, nyní má pan Pouzar více prostoru,“ poukazuje generální manažer. Faktem je, že v loňském ročníku nastoupil na lavičku Jaroslav Pouzar taktéž před zápasem v Třinci a vítězství 1:0 nastartovalo tým k pozdějším výborným výsledkům.

I přes prohru a následnou výměnu trenérů však generální manažer chválil hráče za utkání s Kladnem. „Nastalo viditelné zlepšení, hráče lze těžko za výkon kritizovat, protože bojovali na hranici možností a na zem je srazily jen nešťastné a laciné góly,“ opakoval věty v podobném duchu, v jakém po utkání mluvili samotní hráči. „I přesto je možné, že dojde ještě k nějakým změnám v kádru, ale situace na trhu je složitá,“ nevyloučil možnost trejdu ing. Pařízek.

A kdože se to vrací na jihočeskou lavičku? Mistr světa, trojnásobný vítěz Stanley Cupu a spoluhráč Wayna Gretzkého z útoku, hráč, jehož dres může každý návštěvník Budvar Arény shlédnout u stropu haly na věčnou památku jeho skvělých výkonů v dresu tehdejšího Motoru České Budějovice. V trenérském hávu však také známý bouřlivák, člověk, jenž nejde daleko k tvrdým slovům, ale zároveň dokáže za svými výroky stát a neuhýbá před kritikou. Doufejme, že se mu už poněkolikáté podaří pozvednout upadající tým z jihočeské metropole a nezabrání mu v tom ani jeho občas vrtkavé zdraví.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....