Banes Motor České Budějovice
04.10.2016, Filip Kortus

Je dobré, že s ostatními držíme krok, těší Jaroslava Lišku

Mládežnická sezona je v plném proudu a českobudějovickým celkům se zatím daří celkem dobře. Juniorka je pátá, mladší dorost čtvrtý a zvedají se i starší dorostenci. „Je dobré, že držíme s ostatními krok a nadále máme šanci splnit předsezónní cíle,“ těší manažera mládeže Jaroslava Lišku.

Další padesátiprocentní víkend zažili svěřenci Luboše Roba a Milana Kupky. V páteční podvečer smolně padli na ledě BK Mladé Boleslavi 4:5, když v závěru nedokázali smazat tříbrankové manko. “Výsledky juniorky jsou poměrně často padesát na padesát, většinou uhrají jedno vítězství za víkend,“ komentoval Jaroslav Liška. V následujícím dni oplatila juniorka porážku Liberci a vyhrála na severu Čech 3:1. „Věříme, že juniorka naváže na dobré výkony a udrží se v první osmičce tabulky,“ přeje si navrátilec z Chomutova. Nyní juniory čekají zápasy s moravskými týmy, v pátek v Třinci a v sobotu ve Vítkovicích. „Moravské a slezské celky juniorku prověří a teprve se uvidí, jak na tom kluci jsou.“

Výsledkovou krizi zažehnává starší dorost a pomalu ale jistě začíná sbírat potřebné body. Po těsné prohře s prvním Mountfieldem přemohl Mladou Boleslav a v sobotu po porážce v Pardubicích přejel Havlíčkův Brod. „Už v Pardubicích odehrál starší dorost dobré utkání, ale nadále se trápí v koncovce. Doma porazil s přehledem Havlíčkův Brod, což je do dalších utkání pozitivní,“ chválil si Liška. Do konce první poloviny základní části zbývají čtyři kola, v pátek hostí starší dorostenci Písek, v sobotu jedou do Kolína. „Teď by to chtělo proti posledním dvěma celkům bodovat naplno,“ doufá Liška.

Čtvrtou postupovou příčku drží mladší dorost v našlapané tabulce skupiny střed, naposledy vyhrál na východě Čech ve městě perníku. „Naším cílem je, aby se mladší dorostenci probojovali do finálové skupiny, na což rozhodně mají,“ ví Jaroslav Liška. Snahou trenérů je zapracovávat do týmu i mladší ročníky, šanci by měli dostat i hráči ročníku 2003. V neděli hostí tým Ladislava Koldy pražskou Slavii. Béčko mladšího dorostu v Třebíči nehrálo, až v sobotu je čeká na domácím ledě Havlíčkův Brod.

Družstvo starších žáků si po třech prohrách v řadě spravilo chuť a rozstřílelo Strakonice 14:0. Po dvou výhrách zaskočilo starší žáky B družstvo Českého Krumlova, když remizovali fotbalovým výsledkem 1:1. „V mladších věkových kategoriích máme plno šikovných hráčů, ale musí na sobě pracovat. Chceme, aby byli dobře připraveni do dorosteneckých kategorií,“ uzavřel manažer Liška.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....