Banes Motor České Budějovice
23.09.2016, Jaroslav Pešek

Jihočeši se pokusí urvat druhé venkovní vítězství. V cestě stojí Ústí

České Budějovice: V posledním zápase se dařilo. Dlouho museli motoráci bušit na vrata, až je nakonec frýdeckomístecký Šimboch pustil dovnitř, a to hned pětkrát. Díky skvělé třetí třetině tak poslední utkání Jihočeši ovládli poměrem 5:2. Nyní chtějí formu přenést i na venkovní kluziště. Z Ústí bude možné sledovat i živý přenos na TVDV.

Ústí nad Labem - nejlepší útok, ale v obraně to skpřípe

Ústečtí po šesti odehraných kolech WSM ligy drží až desáté místo. Jistě by si představovali lepší start. Nezačali přitom špatně. V prvních dvou kolech si poradili s Mostem (3:2sn) a Trhači z Kadaně (9:3) a vše se zdálo být v pořádku. Poté přišla série tří po sobě jdoucích porážek. Ty však nutno uznat byly velice těsné. Ve Frýdku-Místku byli Severočeši ve vedení už 6:3, ale poslední třetinu přišel krach a Slezané nakonec slavili vítězství 7:6. Podobně v Litoměřicích vedli 4:2 a nakonec padli poměrem 5:4. Body si z ústeckého ledu odvezli i zubři z Přerova (2:3sn). Naposledy však Ústečtí konečně slavili výhru. Dva body za vítězství v prodloužení (4:3p) si odvezli z Prostějova.

Za zmínku jistě stojí i to, že i přes své nepříliš lichotivé postavení v tabulce vstřelilo Ústí v dosavadním průběhu soutěže nejvíce gólů ze všech, a to sice 29. Na druhou stranu má ale druhou nejhorší obranu v lize. Puk se v ústecké síti třepotal celkem dvacet čtyřikrát. Bodově tým táhne Jan Kloz (6+3) a další tři hráči, jmenovitě Dalecký, Moučka a Vrdlovec, mají po sedmi bodech. Lídr z minulých let Jaroslav Roubík odehrál v této sezóně jen první tři zápasy, přesto získal 4 body (3+1). Poté byl zařazen na marodku a není jasné, zda proti Motoru naskočí na led.

Sestava Ústí z posledního zápasu:

Soukup (Volke) – Bernad, Kasík, Husák, M. Vágner, Brož, Přindiš, Hes – Loskot, Vrdlovec, Kloz – Z. Doležal, Poulíček, Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Komárek, Melka, Navarra

Lístky v jiném hrníčku?

Co je letos největším zklamáním Ústí nad Labem? Jednoznačně domácí návštěvnost. Severočeši zatím doma odehráli dva zápasy. Na ten první proti Kadani si do Zlatopramen arény našlo cestu 682 diváků a na druhý proti Přerovu ještě méně, konkrétně 567. Vzhledem k tomu, že ústecký stadion má kapacitu 6500 míst, musí být hráčům na ledě poněkud smutno. Horší průměr domácí návštěvnosti mají letos jen Kadaň, Benátky a Most.

Vyhraje Motor podruhé za sebou venku?

V minulé sezóně Motor trápily nevyvážené výkony. Zatímco doma šlapal jako hodinky, venku se dařilo méně. Tento trend se bohužel pro Jihočechy přenesl i do sezóny letošní. První dva venkovní zápasy nestačil Motor na pražskou a třebíčskou Slavii. Jedinou výhru na cizím kluzišti tak zaznamenal až v pátém kole proti Kadani (2:1). Nepříznivou bilanci je potřeba vyrovnat a v Ústí k tomu budou mít svěřenci Antonína Stavjani ideální příležitost.

Dobrou zprávou pro Jihočechy je velice široký kádr. V posledním zápase se do sestavy nevešla taková jména jako Zíb, Mucha, Kuchejda nebo loňský kapitán Straka. Naopak po pauze naskočil do zápasu Angelo Esposito, který je v Budějovicích na zkoušce do konce září. Dá se předpokládat, že ho trenéři budou chtít vidět i v dalším zápase. V posledním utkání proti Frýdku-Místku se také podruhé mezi třemi tyčemi ukázal David Gába.

Sestava z posledního zápasu:

Gába (Bláha) – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec – Čermák, Pajič, Květoň – Nouza, Rob, Chovan – Žálčík, Esposito, Heřman – Šulek, Škoda, Babka.


8. přípravné utkání

Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

ČEZ Motor České Budějovice

sobota 24. září 2016, 17:00
Zlatopramen arena

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice