Banes Motor České Budějovice
15.09.2016, Marek Baloun

Ukončil Motor smolný začátek? Potvrdit to může v Kadani

Začátek sezóny pro Motor nezačal ani trochu dobře, když první dvě kola prohrál nejprve na ledě Slavie a poté na ledě Třebíče. Ve středečním prvním domácím zápase ale deklasoval Most bez jediného inkasovaného gólu. Znamená to definitivní konec smolného začátku? To Motor bude mít šanci předvést na ledě Kadaně v sobotu od 17:00.

O soupeřovi - SK Kadaň


Loňská sezóna pro Kadaň skončila celkem brzo, když se v předkole play - off potkali s týmem Ústí nad Labem, který je porazil zápasovým skórem 3:1 a pro Trhače tak čtvrtfinále zůstalo doslova před nosem. Velmi mladý tým (věkový průměr minulou sezónu byl jen téměř 21 (!) let) se tak vrátil před pověstnou tabuli a poté, co někteří hráči odehráli zápasy v dresu partnerských pirátů z Chomutova, začal opět trénovat na novou sezónu. Tým byl obměněn, přišli starší hráči a o pár měsíců později naskočil do přípravných zápasů. Ty ale pro farmu Chomutova dopadly tragicky. Z devíti zápasů vyhráli jen jeden, když v předposledním utkání porazili Litoměřice 3:0. Téměř všechny zbylé zápasy sice skončily porážkou o jeden gól, ale všechny skončily v základní hrací době, tudíž by byly bez bodu.

Začátek nového ročníku WSM ligy ale Kadaňští zvládli. Už v prvním zápase se jim podařilo nasázet nováčkovi z Frýdku - Místku šest gólů a vyhrát 6:4, ve třetím kole pak porazili Přerov 5:3. Kola se sudým pořadovým číslem se jim ale vyhrát nepodařila. Od Ústí nad Labem, výherce jejich bitvy o místo ve čtvrtfinále si ve třetí třetině nechali nastřílet pět a celkově devět gólů, na ledě Prostějova pak prohráli těsně 4:3, což jim prozatím se šesti body určilo osmé místo v tabulce mezi Havířov a Ústí.

S Motorem se Trhači setkali v loňské sezóně celkem čtyřikrát. Už v šestém kole sezóny vyhrál Motor v Budvar aréně 3:2, v dalším zápase jim to ale Kadaň na domácím ledě oplatila poměrem 3:1. Zbylé dva zápasy si pak připsali opět Budějovice, když nejprve doma zvítězili 4:2 a v Kadani poté 3:4.


5. kolo

SK Kadaň
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 17.9.2016, 17:30
Zimní stadion Kadaň

Z tábora Motoru

Nakolik se může nebo nemůže Kadaň spokojit s osmým místem, Motor v začátku sezóny propadl. V prvních dvou venkovních kolech skončil bez bodu, když nejprve prohrál s pražskou Slavií 5:3 a poté se Slavií druhou, Třebíčskou 3:2. Ve středečním prvním domácím utkání, které odstartovalo nejdříve tradičním pochodem kotle a poté koncertem Jihočeské filharmonie, se domácí vybudili k akci a skončilo to "rozmetáním" Mostu 7:0, kdy se blýskl čerstvě složený útok Chovan (1+2) - Rob (2+2) - Babka (1+1). I tak ale Motoru patří aktuálně třetí příčka od konce před Litoměřicemi, které má pod sebou právě díky skóre, a Mostu, který ze čtyř zápasů urval jen bod. Sestava Motoru by měla doznat pouze kosmetických změn, povede to k dalším bodům?

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....