Banes Motor České Budějovice
13.09.2016, Denisa Józsová

Motor poprvé doma. Podaří se mu proti Mostu vybojovat první vítězství?

Začátek sezony nepotkal hráče Motoru v dobré formě. Z prvních dvou zápasů si nepřipsali ani bod po porážkách se Slavií Praha a s Třebíčí. Tuto špatnou bilanci se pokusí domácí tým zvrátit ve středu 14. 9., kdy bude Motor bojovat od 17:30 s Mostem. Vstupenky budou k dispozici na všech pokladnách od 13 hodin. Utkání bude možné sledovat i v přímém přenosu on-line za 49 Kč.

Mostu vstup do soutěže nevyšel

Mostečtí sehráli v rámci přípravy na WSM ligu celkem 11 zápasů včetně jednoho turnaje. V těchto zápasech si Most připsal šest výher a pět porážek a svěřenci trenéra Jiřího Doležala a Zdeňka Zímy dokázali vstřelit 29 branek, ale zároveň jich 32 inkasovali. Výhry vybojovali proti týmům: SK Kadaň 2x, HC Kobra Praha, HC Crimmitschau, Bay a HC Weisswaser. Porážky si připsali proti týmům: HC Stadion Litoměřice 2x, HC SOH Benátky nad Jizerou 2x a Ode.

Sestava Mosteckých doznala přes léto pár změn. Do týmu přišli dva hráči. Prvním z nich je Tomáš Divíšek. Tento útočník je zvučnou posilou pro tým z Mostu. Na svém kontě má také pár startů v NHL. V přípravných zápasech si dokázal připsat celkem 6 bodů (2+4). Další posilou je Michal Bednárik, který přišel ze Sparty. Ukončení hostování bylo například brankářům Hanuljakovi či Řehořovi.

Začátek sezony Mostu nevyšel. Po třech zápasech má na kontě jeden bod a je na dvanáctém místě se skóre 7:13. První zápas odehrál s Ústím, kde byli Mostečtí necelé čtyři minuty před koncem ve vedení, ovšem nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Nejvíce se v tomto zápase blýskl Josef Stříbrný, který byl u všech gólu – 2+1. Další zápas odehrál Most v Přerově, kde jednoznačně prohrál 1:5. Třetí zápas odehrál doma proti Prostějovu, ale opět doma prohrál 3:4. Nejvíce bodujícím hráčem je Josef Stříbrný, který si ve třech zápasech připsal slušných pět bodů (3+2).

 

HC Most - LHK Jestřábi Prostějov 3:4

Branky a nahrávky: 19. Strejček (Rod, Havlíček), 35. Válek (J. Šimeček), 40. Stříbrný (Havlíček) – 3. Luňák (Rudovský, Venkrbec), 17. M. Novák (Protivný, J. Káňa), 56. Moskal (Augustin, D. Kolář), 60. Švec (A. Holík)

HC Most: Pinc – Hora, J. Novák, Strejček, Šesták, Charousek, Černý, Rulík – Kubinčák, Divíšek, Stříbrný – Havelka, Alinč, Smolka – Rod, Havlíček, Mráz – Mical, Válek, Šimeček


4. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Most

středa 14. září 2016, 17:30
Budvar aréna

Motor - Most

V loňské sezoně na sebe tyto dva týmy narazily celkem čtyřikrát. Oba si připsaly po dvou výhrách, pokaždé na domácím hřišti. Most vyhrál dvakrát 4:2. Motor vyhrál první zápas 3:2 a druhý zápas 8:2. Nejvíce bodujícím hráčem Mostu byl Havlíček (2+7) a nejvíce bodujícím hráčem Motoru byl Straka (3+4).

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE:

Hráči Motoru odehráli celkem devět přípravných utkání, ze kterých vyhráli celkem čtyři, mimo jiné i proti extraligové Kometě. Tři z těchto čtyř vítezství si dokázali Budějovičtí připsat v domácí Budvar aréně. Hráči Motoru hráli v domácích zápasech pěkný hokej a dokázali nastřílet 22 gólů.

Tým z jižních Čech má za sebou dvě utkání, ve kterých si nedokázal připsat ani bod. První zápas hrál na Slavii, kde byl do stavu 3:2 pro Motor lepším týmem, ovšem poté se výkon týmu zhoršil a Slavia dokázala zápas otočit na konečných 5:3. Druhý zápas odehráli Budějovičtí v Třebíči. Opět si nedokázali připsat ani bod po porážce 2:3.

Zápas s Třebíčí neodehrál Tomáš Nouza, který byl po těžké angíně, a proto trenéři nechtěli nic riskovat. Zároveň na Vysočinu nejel Angelo Esposito, který se celý týden věnoval tréninku. Naopak se do sestavy vrátil Lukáš Žálčík.

SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice 3:2

Branky a nahrávky: 9. R. Zohorna (R. Erat, Dolníček), 23. Psota (Jan Wasserbauer), 34. Milfait (Kusko, Kristl) – 32. Pajič (Suchánek, Květoň), 33. Škoda (Kuchejda, Pavlin)

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) – Pýcha, Pavlin, Žovinec, Fillman, Mucha, Vráblík, Suchánek – Heřman, J. Straka, Chovan – Květoň, Pajič, Čermák – Babka, Rob, Žálčík – Škoda, Kuchejda

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....