Banes Motor České Budějovice
26.07.2016, Filip Kortus

Po juniorce vyjely na led i dorosty

Poctivou suchou přípravu mají mládežnické celky za sebou a nyní už vyhlíží první přípravná utkání. První na led vyjeli junioři, o týden později se do přípravy na druhé ledové ploše zapojil i starší a mladší dorost. Osmý celek uplynulé sezony se tradičně zúčastní turnaje v Chomutově, starší dorost se v prvním přátelském duelu utká na ledě Písku.

Ve stejný den jako mužský A-tým vyjeli na led druhé ledové plochy Budvar arény také dorostenci Motoru. O týden dříve už se začala připravovat pod vedením Milana Kupky a Luboše Roba juniorka. Nejstarší mládežnickou kategorii čeká po týdnech trénování také první přátelská utkání. Druhý týden nebudou mít k dispozici trenéři Jiřího Pateru a Jáchyma Kondelíka, kteří se objevili v nominaci na prestižní Memoriál Ivana Hlinky. Mezi náhradníky figuruje Tomáš Vochozka.

Starší dorostence převzalo už na letní přípravu nové trenérské duo. Hlavním koučem se stal dnes již bývalý asistent u A-týmu Radek Bělohlav, asistenta mu dělá Milan Dančišin. Poprvé v červenci vyjeli mladíci takřka kompletní, první přípravné utkání je čeká už v pátek s extraligovým nováčkem z Písku od 18:00.

Nejmladší dorostenecká kategorie loni zažila dobrou sezonu, v play off je zastavili až pozdější mistři ze Sparty Praha. Na uplynulou sezonu by chtěli mladíci minimálně navázat a to pod taktovkou osvědčeného trenéra Ladislava Koldy. „Pár kluků nám při suché přípravě marodilo, ale na ledě jsme se sešli skoro všichni,“ pochvaloval si trenér. Mladší dorost čeká v přípravě hned několik utkání, tradičně se zúčastní i turnaje v Chomutově.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....