Banes Motor České Budějovice
15.03.2016, Filip Kortus

Pod lupou: Rok Pajič

Při prvním semifinálovém utkání jsme si pro sledování vybrali centra první lajny Roka Pajiče, střelce jediné branky ČEZ Motoru. Celkem nastřádal 25 střídání, na ledě strávil sedmnáct minut a pět vteřin. Připsal si tři střelecké pokusy na branku, z čehož hned při prvním byl úspěšný.

Slovinský útočník se klasicky postavil na úvodní buly a po celé utkání nastupoval v první lajně na pozici centra. Před úvodním vhazováním nezapomněl na svůj rituál a na modré čáře se otočil k domácí brance a krátce se podíval na brankáře Ondřeje Bláhu. V první třetině nasbíral Pajič osm střídání, což činilo strávených 5:31 na ledě. Ke střele se dostal pouze jednou, když z levého kruhu mířil v dobré pozici těsně vedle. Na buly se postavil pětkrát, z toho dvakrát byl úspěšný. Ve třech dalších případech ho o puk obral zkušený mazák na vhazování Pavel Kašpařík.

V první desetiminutovce druhé třetiny se do hry Rok Pajič moc nedostával, přesto si připsal stejný počet střídání jako v první třetině. Ice time měřil pět minut a deset vteřin, na vhazování měl padesátiprocentní úspěšnost (jednou zvítězil, jednou prohrál). Ve druhé třetině byl útočník se zkušenostmi z italské ligy jediným úspěšným střelcem Motoru. Přihrávku zpoza branky od Michala Chovana si zpracoval bruslí a šťastnou střelou překonal Hyláka v brance. Kromě branky zaznamenal pět úspěšných přihrávek, jednou nahrával nepřesně.

Třetí třetinu začal Pajič střelou na branku, Hylák jeho pokus v poklidu lapil do lapačky. Na buly se postavil pouze jednou a byl neúspěšný. Na ledě strávil 6:24, což znamenalo nejvyšší čas v jedné třetině. Centr první lajny nechyběl ani při neúspěšné power play Jihočechů, sám jednou od modré vypálil pouze do chumlu hráčů stojících před ním.

Odkud Rok Pajič střílel si můžete prohlédnout v následujícím obrázku.

  • Body: 1 + 0
  • Ice time: 17:05
  • +/-: 0
  • Úspěšnost na buly: 37,5%
  • Střely na branku: 3
  • Střely mimo: 1
  • Zblokované střely: 1
  • Přihrávky celkem: 15
  • Přihrávky úspěšné: 14
  • Přihrávky neúspěšné: 1

V úterý je nový den, nový zápas

První utkání se Slavií se vám nemůže hodnotit dobře.
Bohužel, první utkání jsme prohráli, Slavia se dostala do vedení. V úterý je nový den, nový zápas a začíná se od stavu 0:0.

Nechyběla vám od začátku zápasu větší jiskra?
Tak mi to nepřišlo. V úvodní třetině jsme udělali několik chyb, ale k utkání už bych se nechtěl moc vracet. Je to za námi a my se soustředíme na další utkání.

Bylo na ledě znát, že nehrajete v kompletní sestavě jako v minulých utkáních?
Možné to je, ale my jsme všichni do utkání šli naplno a bohužel to nevyšlo.

Co zlepšit do dalších utkání?
Nesmíme se už k prvnímu utkání vracet. Do dalších utkání půjdeme s čistou hlavou. Věřím, že nás čeká dlouhá série.

Bylo při přesilových hrách znát, že nehrajete v klasickém složení?
Znát to asi je, ale máme v týmu hráče, kteří by měli zaskočit. V tom nevidím problém.

Viděl jste zákrok Pavla Kašpaříka na Jakuba Suchánka?
Abych se přiznal, vůbec jsem to neviděl.

Proč utkání nedohrál váš parťák z prvního útoku Lukáš Květoň?
Po jednom ze soubojů odjel na střídačku a už nenastoupil. Nevím, co s ním je.

Mířil jste při gólové trefě nebo jste se snažil co nejrychleji vystřelit bez přípravy?
Zpracovával jsem si puk na bruslích a snažil jsem se rychle vystřelit. Na míření nebyl čas. Nebyla to bůh ví jaká střela, ale i takové branky padají.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....