Banes Motor České Budějovice
06.03.2016, Filip Kortus

Gólové zakončení jsem odkoukal od Pepy Straky, smál se Ladislav Marek

PŘEROV — Po odstoupení Tomáše Nouzy nastupoval ve dvou formacích a hrál ve velké formě. Ladislav Marek vstřelil svůj vůbec první gól v play off WSM ligy a hned stál za to. Naznačil střelu golfovým úderem, potáhl si puk a zakončil do prázdné branky. „Odkoukal jsem to od Pepy Straky,“ smál se po utkání jeden z nejlepších hráčů ČEZ Motoru.

I napodruhé jste v Přerově uspěli. Odehráli jste sobotní utkání ještě o něco lépe?
Začali jsme velmi dobře, dostali jsme se do vedení 1:0. Padla nám tam i druhá branka a zdůrazňovali jsme si, že nesmíme polevit a hrát pořád stejně. Přerov produkoval pořád stejně tvrdou a zákeřnou hru, nechtěli jsme se nechat vyprovokovat. Oni potyčky vyhledávají, my se tím nesmíme nechat rozhodit. Ve třetí třetině jsme se tomu bohužel nevyhnuli a měli jsme hodně vyloučení.

Soustředili jste se na začátek utkání, abyste se vyvarovali zbytečných chyb a vstřelili první branku?
Šli jsme do utkání se stejným cílem, abychom od začátku na soupeře vlétli a nedělali laciné chyby. Soustředit se na to, abychom hráli naši hru a nepřizpůsobili se soupeři.

S Přerovem jste sehráli už osmé utkání v sezoně. Bylo cítit, že už jste se herně přizpůsobili?
S nimi to není lehké nikdy. Chtějí se pořád srážet, dohrávat každý souboj. Byla tam spousta zákeřných zákroků, Tomáš Nouza utkání nedohrál.

Prakticky už od první třetiny jste hrál ve dvou formacích. Počítal jste s variantou, že byste mohl naskakovat místo Tomáše Nouzy?
Ještě v první třetině byl Tomáš na střídačce, ale nechodil na led. Trenér mě dirigoval, kdy mám jít do hry, nastupoval jsem i ve čtvrté formaci. Vydrželo to celé utkání, takže jsem hrál opravdu hodně.

Hrálo se vám dobře? 
Hrálo se mi velmi dobře, jelikož jsem na ledě dostával hodně prostoru. I naše čtvrtá lajna dostala ke konci utkání šanci na přesilovku, takže to bylo opravdu dobré.

Vstřelil jste ukázkovou branku. Už při najíždění dva na jednoho jste věděl, co uděláte?
Už jsem toho měl na ledě hodně, pouze jsem koukl na druhou stranu, jestli mi tam Luboš Rob najíždí. Chtěl jsem mu to dát, nakonec jsem pokračoval sám. Obránce se k němu stáhl, brankář mi povyjel, tak jsem naznačil střelu, potáhl jsem to a zakončil. Asi jsem to odkoukal od Pepy Straky, který to často dělá. (smích)

Už se vám toto zakončení někdy povedlo nebo to bylo vůbec poprvé?
Už se mi to povedlo při zápase za Písek.

Byla divácká kulisa ještě o něco lepší než v pátek?
V obou dvou utkáních byla výborná atmosféra, naši fanoušci nás hnali kupředu. Byl plný stadion, to se hraje vždycky dobře.

Do pondělního utkání musíte zkrotit emoce, abyste neměli moc zbytečných vyloučení?
Snažíme se o to každé utkání, ale není to lehké. Ta zákeřnost z jejich strany tam je, vyloučených měli ještě o něco více než my. Musíme to doma urvat.

V pondělním utkání uděláte vše pro to, abyste sérii ukončili doma?
Přesně tak, do Přerova už se nechceme vracet.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....