Banes Motor České Budějovice
12.02.2016, Michal Špírek

Motor si chce v Jihlavě definitivně pojistit druhou příčku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jihočeši si v souboji s Jihlavou mohou definitivně vydobýt druhou pozici. Mají k ní hodně blízko, k jistotě stačí na Vysočině jakkoliv bodovat. Ale Motor samozřejmě bude chtít početnou skupinu fanoušků, kteří do Jihlavy pocestují, potěšit tříbodovým ziskem. Poslední vzájemný duel byl velmi vyhrocený, jak tomu bude tentokrát? Začíná se v sobotu v 17:30.

O soupeři – HC Dukla Jihlava

Dukla se stejně jako Motor pohybuje po celou základní část na předních příčkách tabulky. Ale v bitvě o umístění v první dvojici nakonec v souboji s českobudějovickým sokem dvě kola před koncem tahá za kratší konec. A to kvůli posledním dvěma výsledkům - nejprve přišla v 49. kole porážka v derby s Třebíčí, v minulém kole si pak svěřenci trenéra Vlka nedokázali poradit na domácím ledě s Mostem.

Druhá polovina základní části je pro jihlavský soubor daleko méně vydařená, než ta úvodní. Utkání Jihlavy jsou hlavně taktickými bitvami, kde rozhodují maličkosti. A ve kterých padá v poslední době málo branek - více než tři branky nastřílela Jihlava naposledy ve 43. kole. Dukla spoléhá na kolektivní výkon, v individuálních statistikách soutěže je nejvýše útočník Michal Důras, a to až na 23. místě (38 bodů). Spolehnout se trenéři mohou na brankáře - dá se říct objevy letošní sezóny. David Honzík si drží parádní statistiky (druhé nejlepší v lize), o moc pozadu nezůstává ani dvojka, šestnáctiletý Jakub Škarek.

Statistiky jihlavských hráčů ZDE.

Kdo se bude smát po sobotním zápase?

50. kolo: Jihlava – Most 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky:37. Kaláb - 6. Smolka, 21. Baránek, 60. Šrámek.

Sestava: Honzík – Bilčík, Kaláb, Šimek, Štebih, Parýzek, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Mrňa, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Šafář, Prokš, Březina


51. kolo

HC Dukla Jihlava

ČEZ Motor České Budějovice

sobota 13. 2. 2016, 17:30
Horácký zimní stadion

Z tábora Motoru

Jihočechy před koncem základní části trápí početná marodka. A poslední utkání s Kladnem tomuto stavu moc nepřidalo - kvůli zranění odstoupili Suchánek s Pajičem. "Jihlava to mydlí daleko více než Kladno. Všechny souboje s ní hodně bolí," varoval pro Českobudějovický deník David Kuchejda. V posledním zápase vzplanuly vášně hlavně po střetu brankáře Gáby s jihlavským Kohoutem - David Gába od té doby v sestavě Motoru chybí.

"Druhé místo pro nás je důležité a chceme ho udržet. Věřím, že to určitě zvládneme," říká před zápasem Kuchejda. Jihočechům stačí k potvrzení druhé pozice jakýkoliv bodový zisk. Jedná se o poslední venkovní zápas před startem play-off, a tak je v případě úspěchu ve hře i výrazné zvýšení sebevědomí pro vyřazovací boje.

V sezóně Českobudějovičtí doma dvakrát Jihlavu porazili, na jejím ledě ale podlehli 2:4. Teď mají šanci na reparát. Jihlavský stadion je oblíbenou výjezdovou destinací fanoušků Motoru - tentokrát se sice nepodařilo naplnit kapacitu vlaku a vypraveny byly autobusy, ale i tak je jistotou, že českobudějovičtí fanoušci budou v sobotu v Jihlavě hodně slyšet...

Pokud Motor uspěje, může ještě zabojovat o vítězství v základní části - Kladno má dvě kola před koncem náskok tří bodů a před sebou zápasy v Benátkách a doma s Prostějovem. Aby jej Motor přeskočil, musí uhrát v zápasech s Jihlavou a Benátkami právě o tři body navíc - v případě rovnosti bodů by totiž mezi Kladnem a Motorem rozhodovaly vzájemné zápasy, ze kterých mají Jihočeši lepší bilanci.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....