Banes Motor České Budějovice
22.01.2016, Imrich Hrabovský

Další zastávkou Motoru je Eden. Otřese se opět v základech?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jasným tahákem čtyřicátého třetího kola WSM ligy je venkovní zápas Motoru v Praze, kde změří síly se Slavií, dalším aspirantem na postup do české nejvyšší soutěže. Proti tomuto soupeři se v aktuální sezóně Jihočechům daří. Dokázali zvítězit ve všech třech dosavadních duelech a neztratili ani bod. Vždy se trefili čtyřikrát. Jak si svěřenci trenéra Rosola povedou v posledním vzájemném utkání základní části, o tom rozhodne sobotní atraktivní souboj, jenž se bude nést, stejně jako ten minulý, v retro stylu. Úvodní buly bude vhozeno v 15:00 hodin.

O soupeři - HC Slavia Praha

Ještě před rokem Středočeši sváděli své boje proti nejlepším týmům České republiky, avšak řada ligových neúspěchů znamenala pro Slavii pád o soutěž níže. Důraz od vedení klubu i vlastních fanoušků se kladl na co nevyšší pozice v tabulce a co nejrychlejší postup zpět do extraligy.

Vstup do ročníku 2015/2016 se Pražanům vyvedl a až na pár klopýtnutí se drželi nadějně vysoko. Po třináctém kole ale přišla série porážek a tým červenobílých se tak začal ligovým žebříčkem propadat. V poslední čtvrtině základní části se Slávisté začali zápas od zápasu zvedat, což momentálně znamená v pořadí čtvrté umístění. Před dotírající Kadaní mají náskok devět bodů, zároveň na třetí Jihlavu pět bodů ztrácí, na průběžně stříbrný Motor další dva.

Vzájemné zápasy

Jak již bylo v úvodu nastíněno, letošní ročník protazím patří iniciativě Motoráků, kterým se vždy podařilo vsítit puk čtyřikrát a to na celkem devítibodový příděl v klidu stačilo. Souboje obou těchto zvučných jmen jsou velkým lákadlem i pro diváky, kterých si na vzájemné zápasy Českých Budějovic a Slavie Praha našlo cestu téměř šestnáct a půl tisíce, nemluvě o vyprodané Budvar aréně v posledním Retro utkání, jež hostila jihočeská Metropole. Za zmínku také stojí i poslední výjezd fanoušků budějovického hokeje do Prahy. V říjnu tak své hrdiny ku třem bodům hnaly bezmála dvě tisícovky nadšenců.


V nynější sezóně Slavia na Motor nenašla recept a vždy inkasoval čtyřikrát - 4:1, 2:4 a 4:2.



Slavia měla dobře nakročeno do další vítězné šňůry, jenže po čtyřech úspěších narazila na nevyzpytatelný Prostějov. Jestřábi totiž nepříznivý vývoj utkání dovedli zvrátit, a tak se dá předpokládat, že se Pražané budou chtít chytit, čímž by dali zapomenout na tristní ztrátu tříbrankového vedení svého posledního představení.

42. kolo: Prostějov–Slavia 4:5 (1:0, 2:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Tuominen (Ondráček, Krstev), 25. Hraško (Vas, Robinson), 28. Čermák (Šafránek, D. Hruška), 57. Čermák (Bahenský) – 37. Dragoun (Moskal, Novák), 39. Dragoun (Moskal, Novák), 40. Dragoun (Moskal, Novák), 44. Krejčík (Mojžíš), 59. Luňák (Venkrbec).

Sestava Slavie: Král – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička, Přindiš – Jiránek, Šafránek, D. Hurška – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Čermák – Andres, Tuominen, Ondráček


43. kolo

HC Slavia Praha

          ČEZ Motor České Budějovice

sobota 23. ledna 2016, 15:00
Zimní stadion Eden

Soupeř dobře brání

Statistiky mluví jasně. Přestože je Motor za Kladnem druhým nejlepším týmem v přesilových hrách, v nichž se z dvou set dvanácti početných výhod radovali dvaačtyřicetkrát, Slavia se naopak může pyšnit vůbec nejlepším průměrem v oslabení. V dvou set osmnácti nevýhodách, co do počtu hráčů na ledě, Pražané inkasovali pouhých dvacet čtyři branek, a to jsou druhým nejtrestanějším celkem v lize.

Nejlepším střelcem sešívaných je Miroslav Čermák s dvaceti zásahy a jako nejaktivnější nahrávač se jeví Nathan Robinson. Ten svou důsledností pro Slavii zařídil již šestadvacet gólových úspěchů.

Z tábora Motoru

Na své si fanoušci Budějovic mohli přijít ve středečním utkání proti Litoměřicím. Partnerskému klubu Hradce Králové totiž hokejisté zpod Černé věže nadělili výmluvnou devítigólovou nadílku. V případě, že si tým kapitána Straky své náboje nevystřílel a všechny tři body poputují na jih, může se těšit na těsné přiblížení k lídru soutěže. Kladno na svém kluzišti svede souboj s Mostem, o němž se sami Motoráci přesvědčili, že nedá svou kůži lacino a v případě zaváhání domácích může ztráta na vrchol tabulky čítat pouze jediný bod.

Na svůj historický gól s pořadovým číslem deset tisíc českobudějovický klub stále čeká. K pokoření této hranice mu aktuálně zbývá skórovat třiadvacetkrát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice