Banes Motor České Budějovice
15.01.2016, Marek Baloun

Po týdenní pauze jede Motor do Prostějova

Po týdenní pauze čeká Motor další výjezd na led soupeře, a to až na východ republiky k Jestřábům z Prostějova. Udrží si Budějovický tým vydřenou druhou příčku v tabulce, nebo dá šanci Jihlavě získat ztracenou pozici zpět? To se dozvíme na konci sobotního zápasu, který začíná v 17:00.

O soupeři – LHK Jestřábi Prostějov

Tým z Olomouckého kraje nezačal rok 2016 nijak valně. Nejdříve prohrál po nájezdech se Šumperkem, následně v základní hrací době s Přerovem a nakonec v prodloužení s lídrem WSM ligy, Kladnem. Skóre si alespoň trochu vylepšil středeční vysokou výhrou nad Benátkami, ve kterém zápas rozhodl prakticky už v první třetině, kdy nasázel hostům čtyři góly. Prostějov se tak nachází přesně v polovině tabulky, kde se ale může jedním zápasem všechno změnit. Pokud Prostějovští vyhrají, můžou poskočit o jedno místo, pokud ale prohrají, můžou o dvě spadnout.

Jestřábi oplývají spoustou kvalitních hráčů. Bodově nejlepší je Michal Dragoun, který za jednatřicet zápasů nasbíral osm gólů a jednadvacet asistencí, následovaný Matoušem Venkrbecem, kterému stačilo o čtyři zápasy méně k nastřílení třinácti gólů a dvanácti asistencí. V zápase s Benátkami se také dobře vedlo Jakubu Illéšovi, který dal úvodní a závěrečný gól zápasu a potvrdil tak, že ve spolupráci s Lukášem Krejčíkem a Matějem Zadražilem tvoří velmi silné trio.

V zápasové trilogii s Motorem si ale přeci jen lépe vede tým z jižních Čech. Budějovice nejdříve rozstřílely Jestřáby 7:2, v druhém zápase jim to ovšem Prostějov vrátil na domácí půdě poměrem 4:2. Tři body z posledního utkání na konci listopadu připadl opět do rance Motoru, když v Budvar aréně vyhráli stejným poměrem 4:2. Uvidíme tedy, jestli Jestřábi dorovnají stav, nebo Motor navýší svoje vedení.


41. kolo

LHK Jestřábi Prostějov
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 16.1.2016, 17:00

Z jihočeského soudku

Motor si od začátku roku drží, co se vítězství týče, vyrovnané skóre. Ze čtyř odehraných zápasů prohrál ty s lichým pořadovým číslem. Nejprve na ledě lídra ligy Kladna, a poté opět venku s Benátkami nad Jizerou. Tři body tak získal pouze v Budvar aréně při emočně vypjatým zápase před vyprodaným hledištěm s Jihlavou a v nedělním utkání s Havířovem, kdy se dvěma góly prosadil Josef Mikyska, jenž byl vyhlášen hvězdou zápasu. Uvidíme, jestli si vylepší skóre i proti Prostějovu.

Kdo si ale skóre nevylepší, je gólman David Gába. Ten byl v sedmnácté minutě zápasu s Jihlavou faulován Martinem Kohoutem a utrpěl natržené vazy v kotníku, což ho vyřazuje ze hry na minimálně tři týdny. Do branky se tak nejspíše postaví Ondřej Bláha.

Statistiky

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nejproduktivnější hráč: Josef Straka – 43 bodů (5. v lize)
Nejlepší střelec: Tomáš Nouza – 19 gólů (7. v lize)
Nejlepší nahrávač: Josef Straka – 26 asistencí (4. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Jakub Suchánek – 20 bodů (10. v lize)
Nejtrestanější hráč: Jakub Suchánek – 59 trestných minut (18. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: David Gába – 93,09 % (4. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: Ondřej Bláha – 2,24 (4. v lize)

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV

Nejproduktivnější hráč: Michal Dragoun – 29 bodů (29. v lize)
Nejlepší střelec: Martin Novák - 14 gólů (20. v lize)
Nejlepší nahrávač: Michal Dragoun - 21 asistencí (18. v lize)
Nejproduktivnější obránce: Marek Drtina - 24 bodů (4. v lize)
Nejtrestanější hráč: Patrik Husák - 85 trestných minut (8. v lize)
Nejlepší procento úspěšnosti: Luboš Hořčička – 92,09 % (8. v lize)
Nejméně obdržených branek na zápas: Luboš Hořčička – 2,57 (7. v lize)

Zajímavost zápasu

Prostějov na základě nápadu fanoušků přišel se zajímavým marketingovým tahem. Pokud na zápas s Motorem přijde alespoň 4 700 diváků (kapacita arény je přitom 5 125 diváků), následující zápas s Kadaní bude zcela zdarma. Součástí předzápasového programu také bude promítání dokumentu o legendě českého hokeje Oldřichu Machačovi, který je rodákem z Prostějova

Motor se čím dál rychleji blíží ke vstřelení gólu s pořadovým číslem 10 000. Aktuálně jich zbývá nastřílet ještě 36, kolik jich přidá Motor v Prostějově? #10000golu

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....