Banes Motor České Budějovice
10.01.2016, Martina Nová

Dvě třetiny jsme byli horším mužstvem, hodnotí utkání v Benátkách Mikyska

BENÁTKY NAD JIZEROU — Poslední dvě sezony byl útočník Josef Mikyska součástí benátecké kabiny, loni byl dokonce v základní části nejproduktivnějším Benátčanem a bodově se prosadil i v play-off. Nyní se u Jizery však představil jako hráč Motoru, týmu, na který Středočeši narazili právě ve vyřazovací části. Jak se s bývalými spoluhráči před utkáním hecoval? „Akorát mi psali, jestli jsem připravený, když jsme byli už u Prahy, když oni vlastně vyjížděli z Liberce,“ říká s úsměvem jednadvacetiletý útočník, který je v Českých Budějovicích na hostování z Liberce.

V prvním letošním duelu Benátek s Motorem nemohl nastoupit kvůli zranění, nyní si to ale vynahradil. "Docela jsem se na ten zápas těšil. Tady na ten stadion se vždycky budu rád vracet. Prostě zápas špatný, ale zase jsem rád viděl tady ty lidi okolo hokeje," přiznává Josef Mikyska.

Jenže v sobotním duelu to byly Benátky, které měly více ze hry a dokázaly ukořistit plný počet bodů. "Dvě třetiny jsme byli horším mužstvem, třetí třetinu jsme je zatlačili. Myslím si, že jsme je k ničemu nepustili, ale pak jsme dostali dva góly do prázdný brány, takže se mi utkání nehodnotí dobře," popisuje sklesle mladý forward.

Na začátku třetího dějství vykřesali ještě Jihočeši malou naději na otočení zápasu, když ve 41. minutě snížil Lukáš Květoň po přihrávce právě jednadvacetiletého Mikyska. „V rohu jsme bojovali o puk. Tam jsem ho získal, nahrál jsem to Kytkovi (Lukáš Květoň, pozn. red.) do prostoru jeden na jednoho, udělal kličku a puk padl někam k tyči,“ popisuje jediný gól Motoru hráč s číslem 25 a také přiznává, že to pomohlo Motor ještě trochu nastartovat. „Já si myslím, že určitě. My jsme tam šli s tím, že prostě dáme dva góly. Chtěli jsme urvat nějaký ten bod, ale nepovedlo se, bohužel.“

Již v neděli však čeká České Budějovice další utkání, kdy doma hostí Havířov od 17 hodin. Co zlepšit do tohoto duelu? „Musíme víc střílet, začít od první třetiny, trošku víc být důraznější a celkově zlepšit herní projev celého týmu,“ burcuje závěrem Mikyska.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....