Banes Motor České Budějovice
30.12.2015, Karel Svoboda

Teambuilding základen - výšlap na Kleť

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Předposlední den v kalendářním roce 2015 zorganizovali trenéři základen dobrovolný výšlap na Kleť.

Týmová hra probíhá v základnách nejen na ledě, ale i mimo něj. Prvního ročníku výšlapu nejmenších hokejistů HC MOTOR České Budějovice na Kleť se zúčastnili děti a rodiče ze základny A, B, C i D.

Celá akce začala ráno po osmé hodině, kdy se všichni zúčastnění sešli na vlakovém nádraží v Českých Budějovicích. Malí „Motoráčci“ v doprovodu trenérů a několika rodičů odcestovali motorovým vláčkem pod Kleť, aby po krátké příjemné cestě vystoupili v Holubově a nachystali se na několikakilometrovou cestu do kopce.

Tak jako hokej má svá pravidla, tak i dnešní výšlap měl ta svá. Část rodičů utvořila „čumák“ zástupu, děti tělo a zbytek dospělých „ocásek“, z čehož vznikl pěkně dlouhý žlutomodrý „jezevčík“. Po několika desítkách minut se všichni vyškrábali pod lanovkou do cíle, na samý vrchol jihočeské velehory, kde proběhlo zasloužené občerstvení (ječmen v kapalném stavu a opékaná parodie na maso).

Zasloužené občerstvení.

Shodou okolností tam v tu dobu probíhal běžecký závod z Českého Krumlova přes Kleť do Litvínovic. Jako reprezentant trenérů základen byl vybrán Radek Vondruška, který se úkolu zhostil velmi zodpovědně. Jeho snahu ocenili i malí hokejisté a patřičně jej povzbuzovali. Radek se na vrcholu Kleti s úsměvem na tváři (a s křečemi v lýtkách a náběhem na infarkt) stihl s dětmi i vyfotit a poté odběhl někam do dáli a od té doby o něm již nikdo nic neslyšel (jeho osud budeme dále sledovat v relaci „FKÚ pátrá“).

Radek Vondruška běžící, supící.

Po nezbytném fotografování na vrcholu velehory vytvořili Motoráci opět „jezevčíka“ a připravili se k sestupu. Je třeba ocenit, že děti si cestou dolů vzájemně pomáhaly. Vzhledem k tomu, že někteří hráči se chvílemi doslova kutáleli po sjezdovce, dorazilo pár jedinců na parkoviště pod lanovkou v dokonalé karnevalové masce prasátek (Tomáš Dvořák, Lukáš Chaloupka). Nikomu z účastníků zájezdu se naštěstí během „lavinového“ sestupu nic nestalo, takže pojišťovací agenti úrazových pojistek mohou zůstat i na Silvestra klidní.

Tady něco hoří ne? Klídek, to se jen Chalimu zapalujou lejtka!.

Během zpáteční cesty na vlak proběhly (nejen hokejové) kvízy a hry. Kateřina Brožová (Pozn.: Shoda jmen s pražskou herečkou je čistě náhodná), ve funkci GPS a navigace celé výpravy, na závěr vyhodnotila, že celá parta našlapala kolem 11 kilometrů. Mnohem více než děti byli unavení rodiče, kteří se již těšili na odjezd vláčkem do Českých Budějovic. Krátce po 15. hodině všichni nastoupili do zpátečního vlaku a přesunuli se do Budvar arény podpořit svým fanděním HC MOTOR v utkání proti HC Most.

Klucí, mrkněte na net od kolika naši hrajou, abychom to v pohodě stihli!

Pár slov trenéra Lukáše Chaloupky

Bylo skvělé vidět, jak si děti pomáhají a povzbuzují se při výšlapu. Bylo jedno, jestli šel hráč ze ZC s hráčem ZD, prostě všichni byli kamarádi a náramně jsme si to užili. Už se těším na další akce, které s ostatními trenéry připravujeme a pevně doufám, že děti někdy dokážeme utahat, protože dnes jsme to opravdu nedokázali. Zkrátka, jak se často říká, děti jsou neunavitelné :-)
Všem bych chtěl popřát hezký a úspěšný rok 2016 - hlavně zdraví!

Hromadná fotka na vrcholu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....