Banes Motor České Budějovice
21.12.2015, Pavel Kortus ml.

Motor druhý kolektiv roku v Jihočeském kraji

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pondělí se v českobudějovickém DK Metropol uskutečnila každoroční anketa o nejlepšího jihočeského sportovce roku. I letos měl na vyhlášení zastoupení českobudějovický Motor.

Pro cenu za první místo si v pondělním podvečeru došel letec Martin Šonka, druhé místo patřilo volejbalistovi vicemistra ligy Jihostroje. Třetí skončila triatlonistka Petra Krejčová. Hokejisté Motoru měli na anketě loni zastoupení díky Josefu Strakovi, letos se do elitní desítky dostal jeho věrný druh Tomáš Nouza. Ten skončil na osmé příčce. „Když jsem tady viděl všechny fantastické sportovce, tak si moc vážím toho, že jsem se do desítky dostal. Je to čest pro každého sportovce,“ chválil si kanonýr galavečer.

Jeden z lídrů týmu se mezi oceněné dostal asi hlavně kvůli vynikající loňské druhé polovině sezony, letos to od muže s číslem 55 zatím není úplně to, co loni. „Neříkal bych, že letošek byl horší nebo lepší. Loni jsme měli nějaký tým, letos je kádr daleko širší. Hraje se pravidelně na čtyři lajny, není tolik prostoru posbírat tolik bodů. Hrajeme jako tým, jsme aktuálně třetí a pohybujeme se v patrech tabulky, ve kterých se pohybovat chceme,“ uvědomuje si Tomáš Nouza.

Že Českobudějovičtí hrají jako tým, dokazuje i pořadí v kategorii kolektivů, kde se před hokejisty dostali pouze stříbrní volejbalisté Jihostroje. „To ocenění je jistě i kvůli fanouškům, které máme přímo fantastické. Pro všechny kluky z kabiny je radost před nimi hrát,“ vyzdvihuje Tomáš Nouza českobudějovického publikum. Nouza převzal ocenění spolu s Romanem Vráblíkem, který jej na vyhlášení doprovázel.

Na vyhlášení Sportovce roku Jihočeského kraje se oceňovaly i další kategorie. Mezi tři objevy se bez pořadí dostali fotbalista Dynama Martin Šplíchal, stolní tenistka Zdena Blašková a vodní slalomář Jakub Krejčí. Zvláštní kategorii ovládla plavecká trenérka Eva Šmausová, cenu pro nejlepšího handicapovaného sportovce její svěřenkyně Běla Třebínová. Sportovními hvězdami Deníku se stali badmintonisté Českého Krumlova, cenu Josefa Masopusta převzal Ivan Novák.

Jednotlivci:
1. Martin Šonka – letectví
2. Radek Mach – volejbal
3. Petra Krejčová – triatlon
4. Antonín Haleš – kanoistika
5. Jakub Skála – cyklokros
6. Martin Michek – motokros
7. Jan Chalupa – nohejbal
8. Tomáš Nouza – hokej
9. František Linduška – triatlon
10. Stanislav Zuzák – basketbal

Kolektivy:
1. VK Jihostroj ČB – volejbal
2. ČEZ Motor ČB – hokej
3. Lions Jindřichův Hradec – basketbal

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....