Banes Motor České Budějovice
11.12.2015, Michal Heřman

Na rozjetý Motor čeká předposlední Šumperk

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Třiatřicáté kolo WSM Ligy klepe na dveře a českobudějovický ČEZ Motor se v něm vydá na šumperský led. Ale pozor. I když jsou Draci předposlední, tak v poslední době nemají špatné výsledky. Sobotní utkání odstartuje v 17 hodin. Zápas bude vysílán živě prostřednictvím televize LIFETV.

O soupeři – Salith Šumperk

Špatný, hodně špatný vstup do sezony měl tým ze severu Čech. Body sbíral hodně těžce a musel tak tabulku sledovat z dolních pater. Po odchodu elitních útočníků první lajny Žálčíka, Moskala a Veleckého to ale až takové překvapení nebylo. Nicméně tým se dokázal po výměně trenéra zvednout a Milan Mazanec dal mužstvu potřebný impulz.

V posledních deseti kolech Draci sedmkrát bodovali. Ani bod nezískali po prohrách v Benátkách (0:3), Mostě (2:3) a doma s Litoměřicemi (0:3). Výborné zápasy Šumperk odehrál na Slavii (4:5 po prodloužení) nebo doma s Jihlavou (6:2). V zatím posledním zápase vyhráli Severočeši na ledě Ústí nad Labem 4:3.

„Myslím si, že to bylo bojovné utkání. My jsme padali do střel. Bylo vidět, že soupeř má kvalitu. Drželi hodně kotouč. My než jsme začali hrát jednoduchý hokej s nahazováním na branku a vystrkáváním ven ze třetiny, tak do té doby soupeř vedl. Byli lepší a přehrávali nás. Oni nás přehrávali i dál, ale my jsme se snažili hrát tak, aby se nám nedostávali dovnitř do formace, takže ty situace a velké šance byly minimální. Soupeř mohl ty góly dát také. Párkrát se netrefil do brány a párkrát jsme tam měli dobrý zákrok brankáře, mohlo to být ještě zajímavější,“ řekl trenér Mazanec po utkání pro klubový web.

Nejproduktivnějším hráčem Draků je Tomáš Fořt s 27 body (12+15). Jen o bod méně má další člen elitní lajny Daniel Vrdlovec (6+20). V závěru listopadu navíc Šumperk posílil zkušený Jan Kolář, který nastupuje ve druhé formaci.

32. kolo: ÚSTÍ NAD LABEM - ŠUMPERK 3:4 (1:0, 2:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Roubík (Brož, Holomek), 21. Brož (Melka, Rys), 40. Roubík (Kloz, Holomek) – 21. Plášek (Havlík), 28. Drtil (Fořt), 38. Půhoný (Kaut), 39. Vrdlovec (Havlík, Milfait).

Sestava: Svoboda – Havlík, Holík, Gewiese, Sedlák, Zdráhal, Drtil, Bažant – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Kaut, Půhoný, Kolář – Haas, Plášek, Brunec – Ostřanský, Šebek, Jurík.

Jihočeši zatím letos na Draky umí. Vyhráli oba dosavadní zápasy a hlavně ten druhý diváky potěšil - 3:1, 7:0.

33. kolo

Salith Šumperk
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 12. 12. 2015, 17:00
Tyršův stadión (kapacita 3500 míst)

Kdo je ve formě?

Celý tým! Jihočeši neprohráli sedm utkání v řadě a co víc… kromě nepodařeného závěru v Litoměřicích všude brali tři body. Z 21 možných tedy má Motor bodů 20. A to je slušná bilance. Navíc se chytil gólman David Gába, který předvádí výtečné výkony a v důležitých momentech své spoluhráče podrží. „Davida musím opravdu pochválit,“ řekl po posledním zápase trenér Motoru Petr Rosol. Gába má nyní procentuální úspěšnost 92,97 %.

Z tábora Motoru

Špatná zpráva dorazila z nemocnice, kam byl během utkání s Kadaní odvezen útočník Martin Heřman. „Martin měl po nezaviněném pádu do mantinelu zlomeninu klíční kosti. Bohužel bude stejně jako loni dlouho mimo hru. Už je po operaci, ale je to velké oslabení mužstva. Teoreticky se může vrátit na play-off, ale je to s velkým otazníkem,“ řekl marketingový ředitel Tomáš Kučera.

Program 33. kola WSM Ligy

Sobota 12. prosince:
Slavia Praha - Most 15:00
Kladno - Litoměřice 16:00
Benátky - Havířov 16:30
Šumperk - Budějovice 17:00
Přerov - Ústí nad Labem 17:00
Prostějov - Jihlava 17:00
Kadaň - Třebíč 17:00

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....