Banes Motor České Budějovice
11.11.2015, Karel Svoboda

Jihočeský výběr U12 vyhrál turnaj v Pardubicích

PARDUBICE - Na turnaji krajských výběrů U12 pořádaném v neděli 8.listopadu v Pardubicích zvítězil výběr Jihočeského kraje ročníku 2004, v jehož dresu nastoupilo 7 hráčů z celku HC Motor České Budějovice.

Turnaj se konal v rámci nového svazového projektu "Výchova talentované mládeže" v Pardubicích. Všechny zápasy se hrály 3 x 15 minut. Dvojice trenérů jihočeského výběru Mgr. Jan Rybáček - Bc.Petr Červený měla k dispozici tento hráčský kádr:

Brankáři: Heidinger (ČB), Ešler (Strakonice)
Obránci: Čančura (Veselí), Janda (Tábor), Cibulka, Hromada, Kumpfmuller, Placek (ČB), Kabele (Strakonice)
Útočníci: Novák (JH), Zátopek, Koreš (Tábor), Marhoun, Sochor (ČB), Vavřík, Budík (Veselí), Kříž, Pitel, Hála, Braun, Šimák (Strakonice)

Výsledky turnaje

V prvním zápase porazil celek Pardubického kraje mužstvo Královehradeckého kraje 5:3 (3:1, 0:2, 2:0).


Královehradecký kraj – Jihočeský kraj 2:8 (0:4, 0:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 35. Rychlovský (Petr), 37. Pavlata – 3. Vavřík (Budík, Marhoun), 3. Hála, 9. Vavřík, 13. Vavřík (Marhoun), 17. Vavřík, 19. Cibulka (Pitel), 23. Kříž (Pitel), 34. Hála. Vyloučení: 1:2. Bez využití.

Sestavy:
Královéhradecký kraj:
Pavlíček (Kuba) – Hofman, Kubeček, Kulhánek, Pavelka, Rychlovský, Řehák, Sýkora, Veselý – Brožek, Jerman, Jirásek, Kodym, Kudrnáč, Novotný, Pavlata, Peňás, Perička, Petr, Souček, Ulrich.

Jihočeský kraj:
Heidinger – Cibulka, Čančura, Hromada, Janda, Kabele, Kumfmüler, Placek – Braun, Budík, Hála, Koreš, Kříž, Marhoun, Novák, Pitel, Sochor, Šimák, Vavřík, Zátopek.


Jihočeský kraj - Pardubický kraj 4:3 po s.n. (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky:8. Koreš (Kříž), 20. Kabele (Braun), 40. Budík, rozh.náj Budík – 8. Fikejz (Matýs), 25. Burda (Pilař), 38. Fikejz. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2.

Sestavy:
Jihočeský kraj
Ešler – Cibulka, Čančura, Hromada, Janda, Hromada, Kabele, Kumfmüler, Placek – Braun, Budík, Hála, Koreš, Kříž, Marhoun, Novák, Pitel, Sochor, Šimák, Vavřík, Zátopek.

Pardubický kraj
Ševčík (Škorpík) – Barta, Červenka, Gutler, Jiroušek, Joudal, Trogner, Votava – Bačkovský, Burda, Formánek, Fikejz, Hebek, Jirout, Machura, Macas, Matýs, Pilař, Procházka, Ševčík.

Výsledná tabulka

1. Jihočeský 2 1 1 0 0 12:5 5
2. Pardubický kraj 2 1 0 1 0 8:7 4
3. Královehradecký kraj 2 0 0 0 2 5:13 0

Hodnocení turnaje trenérem Petrem Červeným

Výběr ročníku 2004 na tento turnaj byl vytvořen po třech akcích, které se uskutečnily v průběhu posledních dvou měsíců. Na tyto akce bylo pozváno celkem 46 hráčů a 6 brankářů. S trenérem Rybáčkem jsme vsadili nejen na hráče šikovné, ale hlavně na hráče, kteří jsou ochotni pracovat a bojovat pro tým a to se nám na turnaji vyplatilo.

Vstup do úvodního klání se nám povedl, zejména naše útočná fáze hry byla skvělá. Soupeře jsme pustili do hry až ve druhé části utkání, kdy si vytvořil několik šancí. Zápas jsme měli pod kontrolou a přesvědčivě zvítězili.

Turnaj prověřil náš tým i po stránce kondiční, protože naše druhé utkání následovalo bezprostředně po tom prvním. Druhé utkání bylo již mnohem vyrovnanější. Důvodem byl o poznání kvalitnější soupeř a naše možná malinkaté uspokojení či únava z předchozího klání. I přesto jsme dokázali vyhrát a získat tak historicky první místo pro Jihočeský výběr ročníku 2004.

Turnaj je pro nás dobrým odrazovým můstkem a je třeba kluky jako tým pochválit za bojovnost a chuť hrát. Samozřejmě se nám během turnaje odkryly různé povahy a reakce jednotlivých hráčů, jak v pozitivním, tak i negativním smyslu.

Turnaje krajských výběrů pod záštitou projektu VTM jsou skvělou myšlenkou a těšíme se na další akci tohoto rozsahu, která bude doma, v jižních Čechách. Do té doby se opět sejdeme na společném tréninku nebo tréninkových utkáních.

Věřím, že i hráči Motoru, kteří se akce zúčastnili, navážou na kvalitní výkon i v českobudějovickém dresu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice