Banes Motor České Budějovice
23.10.2015, Karel Svoboda

SDO: CEB - SPA 1:4 - Sparťané rozhodli v poslední pětiminutovce

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V nadějně rozehraném utkání bohužel starší dorostenci inkasovali v posledních pěti minutách tři góly a vyšli tak podruhé během čtyř dnů bodově naprázdno.

Utkání zahájili aktivněji Pražané, domácí tým působil lehce zakřiknutým dojmem. Všechny šance hostujícímu týmu ale pochytal pozorný brankář Hauser a tak krátce po polovině první třetiny se po nenápadné akci poprvé prosadil domácí tým. Důraznou práci Martina Kašpera využil Pavel Šimon, který z prostoru brankoviště dokázal zasunout puk do Hofmannovy branky. V dalším průběhu první třetiny se nadále herně více prosazovali hosté, ale jejich šance končily v lapačce dnes výtečného strážce domácí svatyně. Paradoxně mohli jít domácí do dvougólového trháku, kdy po Pánkově akci v posledních vteřinách první části hry poskakoval kotouč kolem hostující brankové čáry.

Ve druhé části hry Motor opticky srovnal hru, ale nedokázal využít dvou nadějně vypadajících přesilových her k navýšení náskoku, kdy zejména šance Bláhy a Káníka volaly po gólu. Na druhé straně dokázali Pražané využít chvilkového zaváhání domácího obránce na modré obranné čáře a vzniklou situaci dva na jednoho zakončil Martin Dubský. Nedlouho poté na druhé straně předčasně zdvihal ruce nad hlavu Jáchym Kondelík, ale jeho střelu zastavila tyč.

Ve třetí třetině byl i nadále k vidění velice svižný dorostenecký hokej, hra se přelévala od jedné branky k druhé, ale oba brankáři byli pozorní a držely tak šance svých týmů nad vodou. Když už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, využili Pražané právě skončenou přesilovou hru a situaci dva na jednoho vyřešili brankou Vojtěcha Kropáčka. Když minutu poté, opět po trestuhodném zaváhání domácího obránce, chladnokrevně dopravil puk do Hauserovy klece Vojtěch Komárek po šikovném prostrčení Dubského, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Otřesení domácí pak inkasovali ještě další gól, kdy pro dva zcela osamocené hráče hostí již nebyl žádný problém vstřelit další branku. Prosadil se podruhé za sebou Vojtěch Komárek. Závěr zápasu ještě okořenila mírně hromadnější bitka, která ale již nemohla nic změnit na tom, že všechny tři body si na zpáteční cestu do metropole přibalili sparťanští hokejisté.

Zajímavost na závěr: Dnešním zápasem si odbyl premiéru v extralize staršího dorostu kapitán mladšího dorostu Michal Silný.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Myslím, že to bylo pohledné utkání a že naši kluci bojovali. Zápas se pro nás vyvíjel velice dobře, bohužel jsme ztroskotali na nevyužitých přesilovkách. Měli jsme tři obrovské gólové šance, ale nedokázali jsme je využít a Spartě gólově odskočit. V těchto momentech se zápas lámal. Samozřejmě síla Sparty tam byla znát, gólman nás držel. Bohužel jsme absolutně nezvládli závěr utkání, kdy jsme vzadu vyrobili dvě chyby a soupeř to dokázal potrestat. Pro nás opravdu bylo rozhodující, že jsme nedokázali proměnit naše šance. Musíme ale přiznat, že Sparta šance měla také. Možná by zápasu více slušela remíza po základní hrací době.

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): První třetinu jsme měli více ze hry, bohužel jsme neproměnili šance, kterých jsme měli poměrně hodně. Druhou i třetí třetinu byla hra velice vyrovnaná, podržel nás náš gólman. Klíčovým momentem zápasu byl náš druhý gól z rychlého protiútoku. Pak jsme přidali další dva góly.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....