Banes Motor České Budějovice
14.09.2015, Filip Kortus

Repríza baráže je tu! Motor ve středu hostí Slavii

Jeden z největších taháků základní části je tady. Přijede slavná Slavia Praha. Zcela nově poskládaný tým Pražanů se po loňském sestupu do WSM ligy znovu utká s Motorem. V probíhající anketě na úvodní stránce klubového webu vybrali fanoušci zápasy se Slavií nejatraktivnější, tudíž neváhejte a přijďte Motor ve středu od 17:30 podpořit. Příští domácí utkání se Slavií proběhne v retro dresech.

O soupeři – HC Slavia Praha

Radikální řez provedli slávisté po sestupu do WSM ligy. V celku Pražanů zůstalo pouze pár stálých hráčů, více než polovina odešla. Na jejich místa přišli noví hráči různých věkových kategorií. Například z juniorů byl přeřazen Aleš Furch, či kanadský veterán Nathan Robinson. Změny přišly i ve vedení Slavie. Novými trenéry se stali Pavel Hynek a Milan Razým. Trenérem brankářů se stal Roman Málek.

PREVIEW SLAVIE NA SERVERU HOKEJ.CZ

Po třech kolech má Slavia o bod méně než Motor. V úvodním kole svěřenci trenéra Hynka podlehli na nájezdy Kladnu 2:3. Ve druhém kole Slavia přehrála Benátky 2:0, v pondělním třetím kole obdržela v Prostějově branku v poslední minutě utkání a zápas došel až na samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní veterán Robinson a Miroslav Čermák, který rozhodl o bodu navíc pro svůj celek.  

V loňských vzájemných zápasech v baráži byla úspěšnější Slavia, vyhrála třikrát - 2:3 s.n., 1:3, 2:4, 4:3p.


3. kolo: JESTŘÁBI PROSTĚJOV – SLAVIA PRAHA 2:3 po s.n. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Kajaba (Mojžíš, Kaluža), 59. Dragoun (TS) – 1. Hruška, 56. Markovič (Robinson), rozhodující nájezd Čermák.

Sestava: Hylák (Frodl) – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Adam, Růžička – Robinson, Vas, Markovič, Micka, Jurík, Jiránek, Doležal J., Kašpařík, Doležal T., Čermák, Tomek, Andres.

Zaostřeno: Pavel Kašpařík 

Písecký rodák před čtyřmi lety opustil České Budějovice a ve středu se znovu po dlouhé odmlce vrátí na led Budvar arény. Čtyřnásobný extraligový šampion vždy vynikal na vhazování, budějovičtí centři si při buly budou muset dát na něj velký pozor. 

UDÁLOST NA FACEBOOKU ZDE!


4. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
Slavia Praha

                                 středa 16.9. 2015, 17:30
                                   Budvar Aréna

SHRNUTÍ TŘETÍHO KOLA WSM LIGY

Kdo je ve formě?

Pražané mají na kontě o bod méně než jejich středeční soupeř. Ale ve statistickém okénku nemohou slávisté konkurovat. Bodujícím slávistou je Miloslav Čermák, který má na kontě jednu branku a jednu přihrávku. Svou jedinou brankou rozhodl o posledním utkání Slavie v Prostějově, kdy dal Čermák rozhodující samostatný nájezd. 

Produktivita hráčů Motoru je mimořádná. Dosvědčuje o tom fakt, kdy Motor má průměr více než pět branek na zápas a první tři příčky kanadského bodování patří svěřencům Petra Rosola. Na prvním místě se drží se sedmi body Martin Heřman, druhý se stejným počtem bodů, ale menším počtem vstřelených branek kapitán Josef Straka. Na třetí příčku se vyhoupl po dvou brankách v Litoměřicích Michal Švihálek

Z tábora Motoru

Jihočeši v úvodních dvou kolech přejeli soupeře z Moravy a připsali si důležitých šest bodů. V pondělním utkání v Litoměřicích vedli po druhé třetině dvoubrankovým rozdílem 4:2, ale Litoměřice v poslední třetině srovnaly stav utkání a v nájezdech dokonaly obrat utkání. Za Motor se dvěma brankami blýskl Michal Švihálek, hrající ve třetí formaci společně s Davidem Kuchejdou a Josefem Mikyskou.

Utkání v Litoměřicích skončilo podle Martina Heřmana ztrátou.„Vzhledem k vývoji zápasu to bylo zklamání." Středeční domácí utkání bude svátkem pro každého budějovického fandu. Vůbec poprvé se oba celky střetnou v druhé nejvyšší české soutěži. 

Věděli jste, že...

Noví slávističtí trenéři mají extraligový titul. Asistent Milan Razým získal jako hlavní kouč titul s Plzní v sezoně 2012/13, Pavel Hynek slavil extraligový titul s Pardubicemi v sezoně 2011/12. Aktuálně hlavní kouč Slavie Hynek ovládl extraligu i coby asistent, když se Spartou slavil mistrovský titul v roce 2000 a 2002.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....