Banes Motor České Budějovice
30.08.2015, Filip Kortus

Na festivalu sportu pro děti nechyběli hokejisté Motoru

Sobotní akce festivalu sportu pro děti Sporťáček se zúčastnili i hokejisté Motoru, legenda Jaroslav Pouzar či prezident klubu a bývalý vynikající brankář Roman Turek. Akce se vydařila, všichni rádi přispěli k dobré věci.

Na sobotním festivalu sportu pro děti měl ČEZ Motor hojné zastoupení svých bývalých či současných hráčů. Dopolední program zpestřil svou účastí trojnásobný vítěz Stanley Cupu a dvojnásobný mistr světa Jaroslav Pouzar. Na připraveném pódiu pronesl několik vět k tomu, že by dnešní mládež neměla sedět u počítačů a měl by se věnovat některému sportu. Sobotní akce byla k jeho výběru jako dělaná. Nechyběl ani nynější prezident Motoru Roman Turek. „Sporťáček je výborná myšlenka a akce pro děti, které se rozhodují s výběrem sportu. Věřím, že v tom bude pokračovat a já festival mile rád podpořím.“

Možnost získat autogram měli návštěvníci od čtveřice Tomáš Nouza, Josef Straka, Roman Vráblík a David Gába. Hlavním tahounům ČEZ Motoru se akce moc zamlouvala. „Prošel jsem si celý stadion, k výběru je tu opravdu hodně sportů. Je to skvělé zorganizované, jen tak dál,“ kvitoval střelec Tomáš Nouza. Právě Nouza se v mládí musel rozhodnout mezi dvěma sporty a teprve v patnácti letech se rozhodl pro hokej (jak všichni fanoušci Motoru potvrdí, udělal dobře). „V patnácti letech jsem se rozhodoval mezi fotbalem a hokejem. K mému rozhodnutí přispělo i to, že můj táta hrával hokej,“ vyprávěl o svých začátcích.

Na akci nemohl chybět ani kapitán týmu Motoru Josef Straka. „Rozhodně je to dobrá myšlenka, která by měla odlákat děti od počítače a přilákat k některému ze sportů.“ Nejmladší z hokejistů David Gába si nezapomněl vzít s sebou brankářskou výstroj a na umělém ledě si zájemci mohli na talentovaného brankáře zastřílet. K dispozici měli návštěvníci umělé kluziště s nachystanou brankou. Umělý led není tradiční záležitostí, ovšem pro Romana Turka ani žádnou novinkou. „Umělý led jsem si mohl vyzkoušet už před několika lety, kdy byl na náměstí. Pamatuji si, že to nebylo nic jednoduchého,“ vzpomínal prezident ČEZ Motoru.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....