Banes Motor České Budějovice
20.08.2015, Matěj Mayer

Nízká produktivita se nám nevymstila, můžeme být rádi, hodnotí Babka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Třebíč hrála v Budvar Aréně naposledy při semifinále loňského play-off 1. ligy, nyní však přijela sehrát přípravné utkání v rámci Regionálního poháru, který Motor obhajuje. Favorizovaný domácí tým od sedmé minuty vedl a v podstatě celý zápas měl pod kontrolou, byť tomu jednobrankové vítězství úplně neodpovídá. V první formaci po boku Pajiče a Žálčíka na sebe dobrým výkonem upozornil odchovanec českobudějovického hokeje Jakub Babka. Ten je nyní na jihu Čech na zkoušce a bije se o smlouvu. „Nepodařilo se mi ještě dát gól, ale doufám, že to přijde,“ říká dvaadvacetiletý křídelní útočník.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Bylo to těžký, stejně jako každý zápas. Třebíč je nepříjemný soupeř, nehrálo se lehce. Navíc je stále začátek sezony, je to ještě takový rozlítaný, led není ideální. Sice jsme nebyli tak moc produktivní, jako v posledním zápase s Kladnem, ale nevymstilo se nám to a můžeme být jenom rádi.

Dostával jste hodně prostoru na ledě, hrál jste v první řadě s Pajičem a Žálčíkem. Jaká s nimi byla spolupráce?
Samozřejmě se mi s nima hrálo dobře, oba jsou to super hráči. Žálča je obrovsky rychlej, párkrát jsme si dokonce vjeli do ofsajdu. (smích) Ale jinak si myslím, že naše souhra i při přesilovkách byla slušná a hrálo se nám spolu dobře.

Vnímáte zápasy Regionálního poháru jen jako klasickou přípravu?
Že to je zrovna Regionální pohár? Tak to nevnímám. Beru to jako každý normální přípravný zápas, který nás připraví na dlouhodobou soutěž.

Jak vidíte svoje šance na probojování se do týmu. V Motoru je spousta kvalitních útočníků…
Je jasný, že to bude těžký. Nepovedlo se mi to na Slavii, kde mě poslali pryč, a teď se snažím dostat do týmu tady a doufám, že se mi to podaří. Dávám do toho všechno, snažím se bojovat. Nepodařilo se mi ještě dát gól, ale doufám, že to přijde.

Nastoupíte i do nedělního utkání?
Uvidíme, v neděli ráno o tom rozhodnou trenéři, ale myslím, že bych měl nastoupit.

Jak se tedy těšíte na Amur Chabarovsk, soupeře z KHL?
Zase to bude něco jinýho, bude to asi o něco těžší konfrontace než s našimi kluby. Určitě to bude zpestření přípravy a může nám to jen prospět před soutěží.

Hrál jste vy osobně někdy proti tak atraktivnímu soupeři?
Loni jsem hrál dokonce dvakrát proti týmům z KHL, když jsem byl v přípravě na Slavii. Byly to myslím týmy Vladivostoku a Záhřebu. Vyznačovaly se bruslením a tvrdou hrou, takže si myslím, že nás to určitě prověří.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....