Banes Motor České Budějovice
21.06.2015, Filip Kortus

Mladší dorostenci reprezentovali Jihočeský kraj na Olympiádě mládeže

Čtveřice hokejistů ročníku 2001 se dostala do nominace Jihočeského kraje a zúčastnila se her konaných v Plzni. Mladíci tentokrát nereprezentovali kraj ve svém hlavním sportu, nýbrž v hokejbale.

Hned čtyři mladší dorostenci Motoru se vešli do nominace Jihočeského kraje v hokejbale na Olympiádu dětí a mládeže. Hokejisté Matěj Toman, Vojtěch Šuhaj, Štěpán Procházka a Matouš Hrubec si účasti na hrách pochvalovali. „Je to příjemná změna. Hokejová sezona byla dlouhá a náročná, je dobré si vyzkoušet zase něco nového,“ pochvaloval si Matěj Toman. Hokejbal není pro hráče Motoru žádný nový sport, pokud jim v sezoně zbyde čas, jdou si zahrát za SK Pedagog. „Moc se tam nedostaneme. Ale když je možnost, jdeme si zahrát,“ pokračuje Toman. Přínos pro svůj tým měli mladíci enormní, dohromady nasbírali skoro polovinu bodů svého týmu. O přínosu pro svůj tým svědčí i fakt, že v každém zápase dokázal minimálně jeden z hokejistů bodovat!

Jihočeský tým rozjel turnaj velice slibně, v základní skupině dokázali třikrát zvítězit, jednou remizovat. Prohra přišla až v posledním zápase skupiny se silným Pardubickým krajem. „Pardubický kraj byl v naší skupině nejsilnější, přesto jsme šli do čtvrtfinále z druhého místa,“ říkal tentokrát netradičně obránce Matěj Toman. Mezi osmi nejlepšími narazili Jihočeši na výběr Prahy. Skvěle rozehraný zápas Jihočeši nedohráli do vítězného konce. V 19. minutě vedli již 3:1, soupeř ovšem dokázal vyrovnat a v prodloužení strhnout stav utkání na svou stranu. „Je to škoda. Turnaj i poslední zápas byl rozehraný velmi dobře,“ litoval talent Motoru.

ZÁPASY V ZÁKLADNÍ SKUPINĚ
Jihočeský kraj – Moravskoslezský kraj 2:2 (Hrubec 0+1)
Jihočeský kraj – Středočeský kraj 5:1 (Šuhaj 1+1)
Jihočeský kraj – Vysočina 3:0 (Toman 0+1)
Jihočeský kraj – Karlovarský kraj 2:1 (Toman 0+1, Hrubec 0+1)
Pardubický kraj – Jihočeský kraj 5:2 (Hrubec 1+0, Šuhaj 0+1)
ČTVRTFINÁLE
Jihočeský kraj – Praha 3:4 po prodloužení (Šuhaj 0+1, Toman 1+0)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....