Banes Motor České Budějovice
21.04.2015, Klub

Novým kondičním trenérem Bombic, většina kádru pokračuje

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jak už bylo naznačeno, ČEZ Motor České Budějovice od následující sezony rošíří svůj trenérský tým. Jeho novou součástí bude kondiční trenér, kterým se stává František Bombic. Českobudějovický odchovanec a urostlý svalovec strávil celou svou hokejovou kariéru mimo svůj domov, teď se vrací do Motoru jako muž pomáhající s fyzickou připraveností hráčů.
Právě fyzická kondice hrála určitou roli v závěru předlouhé sezony, kdy bojoval Motor v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Aby to v příštím roce mohlo dopadnout lépe, proto trenérský tandem doplní kondiční kouč František Bombic."Už při jednání s trenérem Rosolem jsme se shodli na tom, že mužstvo musíme fyzicky připravit na extrémně dlouhou sezonu, pokud chceme v následujících letech útočit na postup do extraligy, logicky nám z toho vyšlo, že by týmu mohl pomoci kondiční trenér. František Bombic se od ukončení profesionální hokejové kariéry právě kondičním tréninkem zabývá, je to místní rodák, a tak se jeho angažmá přímo nabízelo," vysvětluje volbu extraligového mistra z roku 2009 Stanislav Bednařík. Bombic se tak do klubu, který ho vychoval, vrací po 18 letech a po štacích v Litvínově, Chomutově, Karlových Varech či na Slovensku, ve Finsku a Francii. "Jsem moc rád, že se konečně vrátím do klubu, kde jsem začínal. Na novou práci se ohromně těším," vyprávěl s úsměvem nově jmenovaný kondiční kouč.

A jaký kádr bude mít Bombic mimojiné na povel při kondičních trénincích? Ze současného mužstva určitě pokračují brankáři Bláha, Gába, Kůdela a k nim se přidá i junior Kváča, v obraně mají smlouvu pro příští sezonu podepsanou Bohunický, Kříž, Suchánek, Mucha, Růžička a Vráblík, v útoku pak Kuchejda, Marek, Nouza, Pajič, Pašek, Prokeš, Rob, Straka a Švec. Neznamená to, že klub nemá zájem i o další členy úspěšného kádru, ale v několika dalších případech ještě stále probíhají jednání s hráči a nebo s kluby, kterým patří jejich práva, což jsou i případy Švihálka, Žovince a Heřmana. S určitostí ale v Motoru nebudou pokračovat Bárta, Boháč, Chmelíř, Semrád, Škopek a Trummer, kterým se sluší za jejich působení v Českých Budějovicích poděkovat. Zároveň ne všichni hráči, kteří mají podepsanou smlouvu, musí nutně být členy kádru pro sezonu 2015-16, své místo si budou muset všichni tvrdě vybojovat v přípravě.

A jasná je i další věc - Motor bude obhajovat vítězství v Regionálním poháru, který budou letos společně s Českými Budějovicemi hrát mužstva Třebíče, Jihlavy a Kladna. Začíná se 18. srpna doma s Kladnem, 20. srpna hostí Motor doma Třebíč a nakonec 3. září Jihlavu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....