Banes Motor České Budějovice
11.04.2015, Filip Kortus

K dalšímu utkání zavítají do Budvar arény Piráti z Chomutova

Situaci začíná být vážná. Jihočeši aktuálně ztrácejí na postupové místo pět bodů a do konce zbývají už jenom čtyři kola. Jestli se svěřencům Petra Rosola podaří stáhnout pětibodovou ztrátu se dozvíme v neděli večer. Utkání startuje v 17:00.

Barážový soupeř: Piráti Chomutov

Založen: 1945
Stadion: SD Aréna (kapacita 5 250 diváků)  Webové stránky klubu: www.piratichomutov.cz
Hlavní trenér: Břetislav Kopřiva
Vzájemné zápasy v této sezóně:
3:2sn , 3:8,2:3sn, 3:2sn,1:4, 3:4sn

Sestava z posledního zápasu: Hanuljak (32.Kopřiva) – Skinner, Rutta, Drtina, Rýgl, Toman, Šulák – Hovorka, Dušek, L. Květoň – O. Kaše, Růžička, Gajovský – D. Květoň, Kämpf, Hřebejk – McGregor, Chlouba, Šagát – Račuk, Veselý.

Piráti z Chomutova zcela jednoznačně ovládli základní část první ligy. Po lehce pomalejším rozjezdu se dostali do obrovské formy a pohody, která gradovala zejména ke konci základní části. V play off první ligy zastavili Chomutovští dobře hrající sousedy z Ústí nad Labem, v semifinále si poradili s jihlavskou Duklou.

Baráž o ELH

Letošní cíl Pirátů je jediný. A to vrátit se zpět mezi elitu. Posledním krokem zbývá projít nevyzpytatelnou baráží. Aktuálně mají Severočeši na kontě třináct bodů, po páteční prohře s Olomoucí mají s Kohouty stejný bodový zisk. Do barážové skupiny nevkročili svěřenci Břetislava Kopřivy pravou nohou. Z prohry na Slavii se ovšem rychle oklepali a po třech výhrách za sebou se vrátili na postupové příčky. Druhou porážku utrpěla parta kolem kapitána Jiřího Drtiny opět se Slavií. Na svém ledě podlehli Pražanům 0:2.

Piráti si budou v neděli v Budvar aréně spravit chuť po pátečním nepovedeném utkání s Olomoucí. Na první Slavii ztrácí pouhý bod. Právě duel s Pražany má pro Severočechy velký náboj. O tom se mohli fanoušci přesvědčit v posledním střetnutí se Slavií. Duel totiž rozhodl exslávistický Vladimír Růžička č trnáct vteřin před koncem.

Vzájemné zápasy v baráži

ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov 1:4 ( 0:1, 0:1, 1:2)

Jihočeši sehráli s Chomutovem v první čtvrtině baráže své nejhorší utkání. Severočeši potvrdili roli favorita a zaslouženě vyhráli. Jednou brankou se za hosty prezentoval bývalý českobudějovický útočník Štěpán Hřebejk, který v přesilovce nadvakrát překonal Ondřeje Bláhu.


Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice
4:3p (1:3, 2:0, 0:0 – 1:0)

Druhé utkání s Piráty vyšlo českobudějovickým o něco lépe. Vstup do utkání měli svěřenci Petra Rosola výborný. Po třech využitých přesilovkách vedli po první třetině 3:1. Jenže Chomutovští nesložili zbraně a po základní části byl stav utkání 3:3. V následném prodloužení přišlo sporné vyloučení Martina Semráda, které potrestal další exbudějovický hráč Milan Toman.

Aktuální barážová tabulka

Pořadí

Klub

Zápasy

Skóre

Body

1.

Slavia

8

15:13

14

2.

Chomutov

8

22:17

13

3.

Olomouc

8

21:19

13

4.

České Budějovice

8

17:26

8


Baráž – 9. utkání:

ČEZ Motor České Budějovice
-
Piráti Chomutov


neděle 12.4. 2015, 17:00
Budvar aréna, České Budějovice



Z tábora ČEZ Motor

Pro hráče ČEZ Motoru se bude jednat o jeden z klíčových utkání. Pokud Motor v neděli s Piráty neuspěje, bude to s ním vypadat bledě. Nyní má na druhé postupové místo ztrátu pěti bodů, do konce baráže zbývají čtyři utkání. „Musíme více bruslit, chodit do soupeře,“ míní Adam Přibyl o nedělním střetnutí. Právě mladý útočník se po první třetině přesunul do první formace místo Ladislava Marka. Uvidíme, jestli v nedělním utkání začne po boku Michala Švihálka a Roka Pajiče už od začátku.

Číselné statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....