Banes Motor České Budějovice
09.04.2015, Imrich Hrabovský

Podaří se Motoru se Slavií bodovat i potřetí?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zítra přijede Slavia, s níž má českobudějovický klub ze všech barážových soupeřů nejlepší bilanci. V zápasech proti pražskému protivníku se Jihočechům podařilo získat celekm 4 body. To je polovina dosud získaných bodů a zároveň je Slavia jediným sokem, se kterým bodovali v przatimním každém utkání. Jak se Motoru bude dařit tentokrát? To můžete na vlastní oči sledovat přímo v Budvar Aréně, utkání začíná v 17:00 hodin.

Barážový soupeř: HC Slavia Praha


Založen:
1900
Historické názvy: SK Slavia, Sokol Slavia, Dynamo Slavia, Dynamo Praha, Slavia, Slavia IPS, HC Slavia Praha
Stadion: Zimní stadion Eden (kapacita 5138 míst, z toho 1116 k sezení)
Ceny vstupenek: Sezení - 150 Kč, Stání - 100 Kč
Webové stránky klubu: www.hc-slavia.cz
Trenéři: Josef Beránek – Jan Srdínko
Umístění v extralize: 14. místo po bojích ve skupině O umístění (50 bodů, skóre 118:196)
Sestava z posledního zápasu: Furch – Štich, A. Růžička, Šulc, Valach, Kolařík, Beňovič, Knot, Drahorád – Sklenář, Vas, Bednář – J. Doležal, Vlasák, Čermák – Kolář, Holec, Stránský – Pletka, Andres, J. Veselý


Slavia vstoupila do baráže velice dobře, když z prvních pěti zápasů vzešla hned ze čtyř z nich jako vítěz. Ovšem posléze neuspěla v Edenu proti Motoru, který do Prahy přijelo podpořit na tisíc fanoušků a v posledním utkání nestačila ani na Chomutov. Momentálně se nachází na druhém místě. To by jí sice na udržení v extralize stačilo, navíc když na vedoucí Chomutov ztrácí pouze dva body, ale i Olomouc s Českými Budějovicemi jsou v těsném závěsu. Kohoutům k dorovnání bodů červeno-bílých schází pouhý jeden bod a Motoru tři. Po jediném utkání tak může být vše jinak.

Obrana Pražanů v zádech s výborným brankářem Furchem inkasovala ze všech barážových účastníků nejméně branek. Nejslabší Slávisté jsou ale v ofenzivní hře, kde mají na kontě také nejmenší počet vstřelených gólů.

Vzájemné zápasy

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha  2:3sn ( 0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
HC Slavia Praha - ČEZ Motor České Budějovice  1:3
(1:0, 0:1, 0:2)


Baráž – 7. utkání:

HC Slavia Praha
-
ČEZ Motor České Budějovice

pátek 10. 4. 2015, 17:00
Budvat Aréna

Z tábora Motoru

Motor si po prvních dvou výhrách v baráži dokázal, že boje o postup mezi elitu nejsou až tak úplně TABU. Po poslední porážce v Olomouci sice obsazuje opět poslední místo tabulky, ale na druhou příčku mu schází tři body. Jestliže Budějovice dokáží potvrdit poslední vzájemný střet a Slavii porazí i na vlastním ledě, může opět pomýšlet na vyšší cíle - a co je hlavní - opět zamíchá pořadím. To je i v průběhu druhé poloviny baráže velice vyrovnané a všechny čtyři týmy mají oč hrát.

Aktuální barážová tabulka

Pořadí
KlubZápasySkóreBody
1.Chomutov
7
19:1313
2.Slavia711:1111
3.Olomouc717:1610
4.
České Budějovice715:228


Číselné statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....