Banes Motor České Budějovice
07.04.2015, Klub

Euforie? Slabé slovo, shoduje se vedení Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Každý další zážitek s neskutečnými fanoušky Motoru překonává ten předešlý. Letošní sezona se zapíše do klubové historie hodně výrazně, ať už skončí jakkoli. Sepjetí fanoušků s klubem je snad na nejvyšší úrovni vůbec. "Kdyby mi někdo před rokem a půl řekl, že v téhle sezoně budeme bojovat o extraligu na Slavii, kde bude 1500 našich fanoušků a udělají nám tam při vítězném zápase domácí prostředí, tak bych okamžitě volal Chocholouška," směje se prezident klubu Roman Turek. Přesně to je ale současná realita!
Vyprodané domácí zápasy, fantastické chorály, neskutečné choreografie, kordony fanoušků stovky kilometrů od Českých Budějovic, více než 2000 frenetických fandů a speciální vlak v Jihlavě, podobné množství v Praze a speciální tramvaj. To je jen velmi stručný výčet toho, jakou euforii zažívá českobudějovický hokej. "Na našich místech v Edenu jsme sledovali zápas s otevřenými ústy, to, co tam předvedli naši fandové, to byla prostě paráda, na kterou slova nestačí," popisuje poslední zážitek z duelu proti Slavii generální manažer Stanislav Bednařík. Společně s ostatními spolumajiteli klubu je pyšný na to, jakou má ČEZ Motor České Budějovice podporu příznivců. "V takovéhle atmosféře není třeba hráče nikterak zvlášť motivovat, protože s takovou podporou v zádech nikdo nic ani vypustit nemůže," nadšeně vypráví provozní ředitel Petr Sailer.

A fantastická atmosféra se samozřejmě promítá i do kabiny. "Já už jsem toho v kariéře zažil opravdu hodně, ale tohle je prostě neskutečné. Každý hráč pak zápasy prožívá opravdu na maximum, ta sdílená radost s fanoušky je dvojnásobná a myslím, že to je dobře vidět po každém našem vstřeleném gólu. Každou radost, každou vítěznou děkovačku si užíváme na maximum a chceme udělat co nejvíc proto, abychom jich v letošní sezoně zažili co nejvíc," shrnul za kabinu pocity kapitán Josef Straka. A není nic krásnějšího, než když podpora vychází sama přímo od fanoušků. Jedním z důkazů byl speciální vlak do Jihlavy, ale i zajímavý nápad pražské sekce motoráckých příznivců - motorácká tramvaj!



Sezona snů ale ještě nekončí. Už v pátek dorazí do Budvar arény Slavia a v neděli Chomutov. Aby distribuce vstupenek byla co nejsnazší, přidal klub do internetové rezervace další sektor - B2. A předprodej na všech pokladnách proběhne i ve čtvrtek 9. dubna od 15 do 18 hodin. Kupovat bude možné vstupenky na páteční duel se Slavií i nedělní s Chomutovem. Samozřejmě probíhá i tradiční předprodej ve fanshopu. Ve dnech utkání pak předprodej začne ve 13 hodin, prodávat se budou jen lístky na daný zápas.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....