Banes Motor České Budějovice
06.04.2015, Matěj Mayer

Motor touží po třetí výhře. V cestě stojí Olomouc

ČESKÉ BUDĚJOVICE — A jde se znovu do boje! Hokejisté Motoru budou k dalšímu barážovému duelu připraveni už v úterý, kdy se jim už potřetí postaví do cesty tým HC Olomouc. Hanáci se v tabulce propadli na poslední místo a Jihočeši tak mají jedinečnou šanci soupeři odskočit. Úterní utkání v Olomouci odstartuje v 18 hodin.

Barážový soupeř: HC Olomouc

Založen: 1955
Stadion: Zimní stadion Olomouc (kapacita 5 500 diváků, z toho 3 800 k sezení)
Ceny vstupenek: Sezení - 100 Kč, Stání - 50 Kč
Webové stránky klubu: www.hc-olomouc.cz
Trenéři: Petr Fiala – Jiří Dopita
Umístění v extralize: 13. místo po bojích ve skupině O umístění (62 bodů, skóre 143:185)

Sestava z posledního zápasu: Trvaj – Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Houdek, Rašner – Laš, Knotek, Buc – Řípa, Marosz, Kucharczyk – Matai, Herman, Rachůnek – Dlouhý, Patera, Zuzin


Extraligový celek si cestu za záchranou soutěže hodně zkomplikoval. Po úvodních třech duelech, ve kterých Olomouc pokaždé bodovala, přišla naopak tři utkání bez bodového zápisu. Hanáci se tak propadli na poslední příčku barážové tabulky. Za ztrátu se dá považovat především porážka od prvoligového Motoru, který byl před pátým utkáním v jasné roli outsidera, ale výhra nad Olomoucí jej nakopla i k dalšímu úspěchu na Slavii.

Šanci na reparát budou mít Olomoučtí právě v úterý, kdy se Jihočeši představí na jejich ledě. Dá se říci, že toto utkání toho může hodně napovědět. Pokud by Motor znovu uspěl za tři body, Hanáci už by měli nůž na krku. V osmém barážovém kole je navíc bude čekat Chomutov, zatím druhý nejsilnější celek baráže. Právě s ním změřila Olomouc síly v posledním zápase. V něm se Piráti už po úvodních třinácti minutách mohli radovat z vedení 3:0 a v klidu už si dokráčeli pro celkové vítězství 5:2.

1. vzájemný zápas:

Olomouc - České Budějovice 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Matai (Jaroměřský, Herman), 26. Knotek (Buc, Majeský), 53. Řípa (Majeský), 55. Knotek (Škůrek) – 23. Boháč (Straka), 28. Kuchejda (Pajič, Žovinec). Rozhodčí: Hribik, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4, navíc Herman 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 3552. Střely na branku: 39:24.

2. vzájemný zápas:

České Budějovice - Olomouc 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Vaniš (Přibyl), 9. Rob (Straka, Suchánek), 17. Švihálek (Pajič), 22. Nouza – 12. Herman (Zuzin, Matai), 30. Marosz (Kucharczyk, Ondrušek), 32. Škůrek (Patera, Dlouhý). Rozhodčí: Mikula, Mrkva – Charvát, Flegl. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 5838. Střely na branku: 31:23.


Baráž – 7. utkání:

HC Olomouc
-
ČEZ Motor České Budějovice

úterý 7.4. 2015, 18:00

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí jsou v eufórii. Mužstvo, které bylo pomalu odepisováno do role outsidera, se vrátilo zpět do hry. „Ano, dvěma výhrami jsme trošku zavřeli ústa škodolibým jazýčkům, kteří nás ihned pasovali do role outsidera. Jasně se utvrzujeme v tom, že se soupeři můžeme hrát a i vyhrát. V prvních třech zápasech vždy chyběl kousek. Teď jsme o ten krůček lepší, musíme si toho vážit a do každého zápasu jít s pokorou,“ výstižně shrnul po zápase na Slavii David Kuchejda.

Právě druhá útočná řada Nouza - Straka - Kuchejda byla při nedělním vítězství u všech třech branek Motoru. Prvně jmenovaný v utkání zaznamenal tři body a překonal tak stobodovou hranici v sezóně! Do překonání fanatastického milníku už nemá daleko ani kapitán Straka. Jeho bodový součet je nyní na cifře 98.

Aktuální tabulka baráže:

1. Slavia Praha – 11 bodů
2. Chomutov – 10
3. České Budějovice - 8
4. Olomouc - 7

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....