Banes Motor České Budějovice
04.04.2015, Matěj Mayer

České Budějovice vyráží v neděli dobýt Eden

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už šestý barážový duel je na programu v neděli. Hokejisté Motoru si v pátek proti Olomouci připsali svou první výhru v baráži a nyní je čeká souboj s dalším extraligovým celkem. HC Slavia Praha je zatím nejlepším týmem baráže a Jihočechy tak čeká těžký zápas. Utkání se odehraje v Edenu a jeho začátek je naplánován na 17. hodinu.

Barážový soupeř: HC Slavia Praha

Založen: 1900
Historické názvy: SK Slavia, Sokol Slavia, Dynamo Slavia, Dynamo Praha, Slavia, Slavia IPS, HC Slavia Praha
Stadion: Zimní stadion Eden (kapacita 5138 míst, z toho 1116 k sezení)
Ceny vstupenek: Sezení - 150 Kč, Stání - 100 Kč
Webové stránky klubu: www.hc-slavia.cz
Trenéři: Josef Beránek – Jan Srdínko
Umístění v extralize: 14. místo po bojích ve skupině O umístění (50 bodů, skóre 118:196)

Sestava z posledního zápasu: Furch – Štich, A. Růžička, Šulc, Novák, Kolařík, Knot, Drahorád – Tomica, Pletka, Stránský – Doležal, Vlasák, Čermák – Kolář, Vas, Holec – J. Veselý, Poletín, Andres – Sklenář


Slavia Praha je v baráži zatím nejlepším týmem a k záchraně extraligy má dobře nakročeno. Svěřenci Josefa Beránka z pěti utkání prohráli jedinkrát, a to na ledě extraligové Olomouce. Barážové boje tak Pražanům zatím vycházejí podle plánu a velkou měrou se o to zasluhuje především brankář Dominik Furch. Ten odchytal kompletní porci utkání a přitom inkasoval v průměru jen 1,18 branky za zápas!

Červeno-bílým na druhou stranu chybí větší ofenzivní příspěvky. Pouhých devět vstřelených gólů je nejmenším počinem ze všech barážových celků. Na vině je mimo jiné malá produktivita klíčových hráčů, kteří se příliš neprosazují. Nejlepšími střelci jsou dvoubrankový Jan Stránský s Jakubem Sklenářem, kteří si své druhé zásahy připsali až v posledním duelu.

V něm se Slavia představila na ledě Pirátů Chomutov. Ti drželi s pražským celkem krok až do třetí třetiny, ve které se hned po devatenácti vteřinách prosadil Jakub Sklenář gólem z nulového úhlu. Paradoxně právě tento zásah byl klíčovým momentem večera. Chomutov na něj totiž nedokázal najít odpověď a druhou trefu ještě inkasoval při závěrečné hře bez brankáře.

1. vzájemný zápas:

České Budějovice - Slavia Praha 2:3sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 51. Nouza (Straka, Vráblík), 59. Vráblík (Nouza) – 40. Pletka (TS), 58. Stránský, rozh. náj. Vlasák. Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 30:43.


Baráž – 6. utkání:

HC Slavia Praha
-
ČEZ Motor České Budějovice

neděle 5.4. 2015, 17:00
Stadion Eden

Z tábora Motoru

První výhra Jihočechů v barážových bojích přišla právě včas. Po pěti duelech mají svěřenci Petra Rosola na kontě stejný počet bodů a jsou v kontaktu s Chomutovem a Olomoucí, na které ztrácí aktuálně jen dva body. Příjemnou zprávou také je, že konfrontace s extraligovými celky neubrala na produktivitě duu Tomáš Nouza – Josef Straka. Prvně jmenovaný je dokonce nejproduktivnějším hráčem baráže! Nouza je zároveň také druhým nejpilnějším střelcem, když na bránu pálí průměrně skoro šestkrát za zápas.

Aktuální tabulka baráže:

1. Slavia Praha – 11 bodů
2. Chomutov – 7
3. Olomouc – 7
4. České Budějovice - 5

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....