Banes Motor České Budějovice
07.01.2015, Miroslav Mayer

Mládež: Všechna mužstva budou hrát i doma

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Od začátku roku 2015 nabírají mládežnické soutěže vysoké tempo a o tomto víkendu tomu nebude jinak. Na všechna mužstva čekají dva zápasy. Na své si přijdou i diváci v Českých Budějovicích. K vidění bude hned pět zápasů a doma si zahrají všechna mužstva. Nejdůležitější bude opět čtvrteční zápas juniorky.

Juniorka

Juniorka vyhrála už dva zápasy v řadě a to se jí letos povedlo jen jednou. Paradoxem je, že sice vyhrála, ale jen za dva body.Jihlava,díky tříbodové výhře, Jihočechy o jeden bod stáhla. Nicméně každé vítězství je důležité a počítá se. Ve čtvrtek by měla juniorka prodloužit svoji sérii vítězství, protože bude hrát doma a přivítá Chomutov. Ten vede skupinu B a v další fázi mu boje o sestup určitě nehrozí. Sice jsou Piráti úspěšnější doma, ale venku získali slušných dvacet bodů. Oba soupeři se letos potkali již třikrát a hájili si domácí tvrz. Jihočeši nejprve doma vyhráli 5:2, ale pak v Chomutově podlehli 1:4 a v nadstavbové skupině pak 2:4. Poslední dva zápasy Piráti vyhráli a zdá se, že mají formu. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu pak zajíždějí junioři do Zlína. Tomu patří ve skupině B druhá příčka a také se vyhne boji o sestup. Špatnou zprávou je, že se Zlínu hodně daří doma, když ztratil jen devět bodů. Proti Valachům se letos HC Motor příliš nevytáhl, když získal jen jediný bodík za domácí porážku 2:3p. Ve Zlíně pak Jihočeši prohráli 0:4 a v nadstavbě pak doma 3:5. Přivést body z horkého zlínského ledu nebude tedy nic lehkého.

Starší dorost

Starší dorost dokázal vyhrát oba letošní zápasy a zlepšil si svoji bilanci. Jenže tým hrál oba zápasy doma a navíc nejsilnější sestavě. Jeho série domácích zápasů ještě bude pokračovat a tak by mohl další body do tabulky připsat hned v pátek, kdy přivítá Rytíře Kladno. Rytíři jsou zatím v tabulce třetí a drží tak postupovou pozici do play-off. Před HC Motor mají náskok deseti bodů a to je k vzhledem k počtu zápasů hratelný rozdíl, pokud ovšem Jihočeši vyhrají už v pátek. Rytíři hrají sice dobře i venku, ale domácí hřiště jim svědčí přeci jen více. Oba soupeři se ještě letos nepotkali. Zápas začne v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Svoji čtyřzápasovou domácí sérii zakončí dorostenci v sobotu a čeká je nejlehčí tým soutěže PZ Kladno. Druhý kladenský tým je totiž jasně poslední, když získal pouhé tři body a ještě ani jednou nevyhrál. Oba soupeři se spolu ještě neutkali, ale tady je o favoritovi jasno dopředu, jen soupeře nepodcenit a neudělat si ostudu. Zápas bude mít úvodní buly ve 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Extraligový dorost po porážce s Jihlavou opustil první místo v tabulce a bude muset ztracené body nahnat jinde. Ve čtvrtek zajíždí do Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou ve skupině čtvrtí a nezdá se, že by aktivně zasáhli do bojů o první a jedinou postupovou příčku do play-off. Mají totiž ztrátu už 14 bodů. Nicméně mohou ještě zamíchat postupovými kartami. Středočeši jsou doma stejně úspěšní jako venku, takže se určitě porazit dají. V prvním letošním vzájemném zápase tam Jihočeši prohráli 4:5sn. V Budvar aréně vyhráli domácí 5:1 a 3:1, takže recept na tohoto soupeři Budějovičtí trenéři určitě znají.

V neděli v Českých Budějovicích oslaví Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou na tom úplně stejně jako Mladá Boleslav. Ovšem venku se jim daří velice dobře, když jim patří druhá příčka v úspěšnosti na hřištích soupeřů. Ovšem problémem Liberce je ofenzíva, neboť jeho hráči dali nejméně branek ze všech týmů. Letos HC Motor kraluje vzájemným zápasům, když všechny vyhrál. Doma 3:2 a v Liberci 4:2 a 2:1. Tento trend by mohl Jihočechům vydržet i v tomto zápase. Ten se začne v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

V sobotu se odehraje v Českých Budějovicích i jihočeské derby, když přijede Vajgar Jindřichův Hradec. Vajgar je v tabulce sedmý, těsně za Motorem a ztrácí na něj pět bodů. Venku Vajgar z jedenácti zápasů dokázal šest vyhrát. První vzájemný zápas v Jindřichově Hradci vyhráli domácí 5:3. Zápas začíná v sobotu od 17.00 v Budvar aréně.

Ještě v neděli odehrají Jihočeši svůj zápas v Liberci. Tygři jsou ve skupině druzí a mají ztrátu dvou bodů na špičku. Doma zatím neztratili ještě ani bod a inkasovali jen osmnáct branek. Ovšem první zápas vyhráli Budějovičtí doma 5:1.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....