Banes Motor České Budějovice
29.12.2014, Miroslav Mayer

LTM- CEB 1:3 - Dvě branky Nouzy rozhodly o vítězství Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ČEZ Motor zakončil rok 2014 vítězstvím na svém ledě i na ledě soupeřů. Jihočeši totiž dokázali, že se jim vrací forma a na ledě Litoměřic nepřipustili pochyby o svém vítězství. Domácí měli šanci jen za stavu 1:1, ale za pět minut Budějovičtí opět vedli a zápas dovedli do vítězného konce.

První velkou šanci zápasu nedokázal proměnit kapitán domácích Novák, kterého po přihrávce od Ondráčka zastavil Bláhův levý beton. Motor si první šanci vypracoval až ve čtvrté minutě. Ihned po buly pálil Škopek, před bránou nebezpečně tečoval Švihálek, který nadělal velké problémy Královi. Podruhé se litoměřický brankář pořádně vyznamenal proti Trummerovi, který pláchl domácí obraně, ale tváří v tvář nedokázal proměnit svůj bekhendový blafák v úvodní branku utkání.

Litoměřice byly v první třetině lepším týmem, ale hosty držel skvělé chytající Bláha. V první přesilové hře zápasu se k dorážce po Plášilově střele dostal Novák, ale i tentokrát narazil na beton budějovického brankáře. První branka zápasu padla až po první přestávce. Nejproduktivnější hráč Motoru Tomáš Nouza zavezl kotouč do útočného pásma a z vrcholu levého kruhu vyslal dělovku pod lapačku Krále.

Vstřelená branka hosty velmi nabudila a rázem převzali iniciativu na ledě. Král ovšem držel svůj tým a dokázal si poradit s dorážkou Nouzy i Vráblíka. Vyrovnání přišlo v polovině zápasu, kdy Jiří Černoch dostal kotouč na mantinel, zavezl jej do útočného pásma a prudkou střelou pod horní tyč překonal Bláhu, který se jen ohlédl za sebe. Domácí mohli poté jít i do vedení, ale po Kallově přihrávce Bílek přestřelil hostující branku.

Před druhou přestávkou Motor dokázal ubránit oslabení a poté udeřil podruhé v zápase. Opět u toho byl Tomáš Nouza, který po Žovincově nahození dokázal šikovně sklepnout kotouč do domácí branky. Dokončit čistý hattrick mohl Nouza začátkem poslední třetiny, kdy po chybě obránce Špeldy zůstal kotouč před Králem, z bezprostřední blízkosti však českobudějovický sniper nedokázal překonat litoměřického brankáře.

O minutu později už však Jihočeši slavili třetí branku. Pajič vyhrál buly přesně na Romana Vráblíka, který se trefil nad rameno nic nevidícího Krále. Litoměřice se horko-těžko dostávaly před Bláhu, a když už se jim to podařilo, všechnu jejich snahu hostující brankář dokázal zlikvidovat. V poslední pětiminutovce si domácí vytvořili menší tlak, který však v branku nevyústil. České Budějovice si tak v posledním zápase tohoto kalendářního roku připsaly vítězství nad domácími Litoměřicemi v poměru 3:1.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....