Banes Motor České Budějovice
27.12.2014, Pavel Mádl

CEB - PRO 5:2 - Poslední domácí zápas roku Jihočeši zvládli na jedničku

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na jih Čech přijel nováček první ligy LHK Jestřábi Prostějov. Třemi kanadskými body se blýskl slovinský útočník Rok Pajič, jenž zaznamenal jednu branku a dvě asistence. Derniérový zápas tohoto roku zvládli lépe Budějovičtí a porazili Prostějov v poměru 5:2.

Do posledního domácího utkání tohoto roku vstoupili lépe Budějovičtí, když po necelé minutě ujela nejproduktivnější dvojice první ligy Straka – Nouza, která ovšem nedokázala zakončit. Prostějovská obrana odvrátila hrozbu vyhozením kotouče na zakázané uvolnění. Hned v prvních deseti minutách měli Jihočeši možnost čtyř přesilových her. Jedna z nich byla dvojnásobná, kterou domácí proměnili ve vstřelenou branku. Dělovka Jána Muchy mířila mimo dosah Šimbochovy brány, odrazila se od mantinelu k zcela volnému Roku Pajičovi, jenž střílel do prázdné brány. Prostějovský gólman se k levé tyči nestačil přesunout – 1:0. Budějovičtí si následně vytvořili hromadu gólových šancí, ale další branku do konce prvního dějství nedokázali vstřelit. Prostějovští dokázali hrozit jen při své přesilové hře. Do kabiny s lepším svědomím odcházeli domácí.

Hosté si vyrovnávací branku schovali až do prostředního dějství. Nádherná přihrávka přes tři hráče Motoru skončila na holi Tomáše Franka, který si položil Bláhu, pohotově zakončil a srovnal na 1:1. Jenže za pouhých sedmnáct vteřin Budějovičtí znovu strhli vedení na svou stranu. Rok Pajič přihrál přesně na hůl Jiřího Bárty a ten bekhendovou střelou překonal Šimbocha – 2:1. Zanedlouho chtěl navýšit náskok Tomáš Nouza, nýbrž jeho pokus mířil vysoko. Krátce před druhou sirénou nabral rychlost Martin Heřman, ale jeho střelu Šimboch vyrazil do ochranné sítě. Náskok domácích se ještě zvýšil zásluhou mladého Luboše Roba, kterému přihrál zpoza brány Marek Vaniš a českobudějovický forvard se nemýlil – 3:1. Ovšem dvoubrankový náskok si Jihočeši moc dlouho nepohlídali, když prostějovský kapitán Tomáš Duba dostal pas od Marka Indry, se kterým si poradil a snížil na 3:2. Po několika sekundách už se předčasně radovali Prostějovští znovu, ale puk jen těsně nepřešel brankovou čáru a Budějovičtí byli stále ve vedení. Třicet jedna vteřin před koncem druhé třetiny se prostějovská síť rozvlnila počtvrté díky Danielu Boháčovi a Budějovičtí odskočili do dvoubrankového vedení – 4:2. Po pětibrankové smršti ve druhé části odcházeli spokojenější opět Jihočeši.

Začátek poslední třetiny byl prakticky bez šancí. Zahrozit se pokoušel Boháč, ale jeho střelu zblokoval Niko. Po chvíli prověřili Bláhu i hosté zásluhou Tomáše Franka, ale českobudějovický gólman si s prostějovským kapitánem poradil. Budějovická obrana pracovala na jedničku. Prostějovské hráče téměř k ničemu nepustila. Pět minut před koncem utkání si Tomáš Nouza obhodil dva prostějovské obránce, povedlo se mu i zakončit, ale Šimbachův beton byl na správném místě. Výhru Motoru pečetil gólem do prázdné brány Roman Vráblík – 5:2.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Kvůli zdravotnímu stavu některých našich hráčů i vánočním svátkům to byl těžký zápas. Naštěstí jsme dokázali po gólech soupeře kontrovat, což společně s vedoucím gólem ve dvojnásobné přesilovce určilo ráz utkání.

Petr Zachar (LHK Jestřábi Prostějov): Do zápasu jsme vstoupili špatně, v první třetině jsme se kvůli několika vyloučením nedostali do tempa. Pokaždé, když se nám povedlo snížit, přišel rychlý kontr Budějovic. To nás srazilo na kolena. Domácí vyhráli zaslouženě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice