Banes Motor České Budějovice
26.09.2014, Miroslav Mayer

SDO: LIB - CEB 4:3sn - Jihočeši prohráli v Liberci na nájezdy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorost sehrál další vyrovnaný zápas, ale se špatným koncem. Bílí Tygří ve třetí třetině vedli o branku a Jihočeši vyrovnali v přesilovce. Zápas šel do prodloužení za stavu 3:3, ale rozhodnout musely nájezdy. Tam byli domácí úspěšnější a tak druhý bod patří Liberci.

Výběr staršího dorostu začal proti Českým Budějovicím velmi aktivně, skóre však otevřeli právě Jihočeši, když se gólem z přesilové hry blýskl Ondřej Šulek. Vstřelená branka hostující tým nakopla. Svoje další možnosti už ale nedokázali využít.

Domácí držel na dostřel skvěle chytající Žajdlík, kterého v první části nepřekonal už ani aktivní Šulek. Bílí Tygři se svou odpovědí přišli až v závěrečné minutě prvního dějství, kdy obraně hostí ujel Dominik Lakatoš s Radkem Šírem a druhý jmenovaný už si v souboji s brankářem Kváčou poradil – 1:1.

Do druhé třetiny vstoupily týmy poněkud vlažněji. Pořádný rozruch nabídla až situace v polovině zápasu, kdy domácí defenzivě odjel hostující Pánek, zakončení vytáhlého forvarda šlo však těsně vedle Žajdlíkovy branky. Na druhé straně už gól padl a postaral se o to důrazný Filip Chlum, který nejprve Kváčovi zaclonil a poté ho překonal pohotovou dorážkou Hylenovy střely.

Českobudějovické dostal do hry zbytečný Nezbedův faul, ten nemilosrdně potrestal Erik Bahula, který se taktéž prosadil v boji na brankovišti. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Po přestávce se prezentovali aktivněji domácí. Mečíř sice svoji šanci promarnil, to už se ale nestalo libereckému rychlíku jménem Marek Zachar, který vrátil domácím z trestného střílení vedení.

Jihočeši se ani po inkasované brance nevzdali. Dál hráli s Libercem vyrovnanou partii a nakonec se dočkali. Přesilovou hru pěti proti třem využil znovu Erik Bahula a poslal tím zápas do prodloužení.

Pětiminutové nastavení příliš hokejové krásy nepřineslo, rozhodnutí tedy měly přinést až samostatné nájezdy. V první sérii nezaváhali Šír ani Bárta, naopak ve druhé sadě nájezdů si vybrali slabší chvilku Nezbeda se Šulkem. Rozuzlení napínavé bitvy přinesli až poslední dva exekutoři. Nejprve Dominik Lakatoš ukázkově vymíchal Kváču a vytvořil tak na českobudějovické, konkrétně na Natana Vráblíka, tlak. Mladý útočník si na Matěje Žajdlíka nepřišel a rozhodl tak o libereckém bodu navíc.

Ohlasy po zápasu

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): Bylo to těžké utkání. Konečně jsme dnes mohli hrát na čtyři formace. Sešli se nám dnes hráči, kteří byli zranění. Byla na nich vidět nesehranost, ale všichni kluci bojovali. Góly jsme vlastně dostali jen v oslabení, takže na tom budeme pracovat, ale myslím si, že ve hře pět na pět jsme byli lepší. Jsme rádi za dva body.

Jaroslav Formánek (HC Motor České Budějovice): Sehráli jsme dnes vyrovnané utkání, které jsme si bohužel sami zkazili první třetinou, kde jsme měli vstřelit 4 góly. Tam jsme ty branky nedali a pak už to byla jen bitva. Nájezdy jsou prostě loterie a domácí hold byli úspěšnější.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....