Banes Motor České Budějovice
04.09.2014, Miroslav Mayer

Výsledek bych moc nepřeceňoval, varuje Daniel Boháč

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve čtvrtek večer bylo v Budvar aréně k vidění něco, co se často nevidí. Na jednu stranu muselo diváky potěšit šest branek v síti Jihlavy a také velmi pohledná hra domácího celku. O něco méně radostné už bylo předčasné ukončení zápasu, když trenér Dukly odvolal své hráče ze hry. „Já osobně něco takového nepamatuji,“ říká zkušený útočník Daniel Boháč.

Čekala se bitva, pohledný hokej a boj hráčů o místo v sestavě v posledním přípravném zápase před začátkem sezóny. Navíc boj o první místo v Regionálním poháru. Dukla Jihlava je poslední tým, který dokázal porazit Motor v přípravě a navíc soupeř pro první kolo soutěže. Všechna očekávání vzala za své hned v první třetině. Jihočeský vlak se rozjel a drtil svého soupeře. „Já bych to moc nepřeceňoval, myslím si, že to bylo vyrovnané,“ soudí autor poslední branky zápasu Daniel Boháč. „Dukla měla více střel než my, ale nám to tam padlo a to rozhodlo první třetinu. Snad to nepřišlo moc brzy,“ hodnotí.

ČEZ Motor má poslední dobou střeleckou slinu, vždyť v posledních čtyřech zápasech dali Jihočeši hned dvacet sedm branek. „Pokaždé chceme dát co nejvíce gólů a jsme rádi, že to tam padá. Loni jsme tolik štěstí neměli. Doufám, že se nám to podaří přenést z přípravy do ligy a bude nám to tam padat dál. Navíc, když se dávají góly, daří se nám, a vedeme, tak se hraje mnohem lépe, než když se prohrává,“ ví budějovický útočník.

Do zápasu vstoupil jako první útok Kuchejda, Heřman, Boháč a právě tito tři se postarali o tři branky. „Trenér často nemění složení útoků, takže jsme na sebe zvyklí, víme co od sebe čekat a je to lepší a lepší. „Pohledné byly i přesilové hry domácího týmu. Sice padl jen jeden gól, ale kombinace vypadaly velmi nadějně. Přesilovky jsme zatím ještě moc netrénovali, ale hlavní bylo chodit před branku a překážet gólmanovi a to se nám dařilo,“ soudí zkušený forvard.

Největší kuriozitou zápasu určitě bylo i to, že se neodehrálo celé utkání. Sedm minut před koncem druhé třetiny byl zápas překvapivě ukončen a za pískotu diváků Dukla odmítla hrát dál. „Já osobně si na něco podobného nepamatuji. Možná, že někdy ještě v žácích, ale nevybavuji si to. Je to zvláštní pocit. Zápas jsme chtěli dohrát, ale dopadlo to jinak. Pořádně ani nevíme, co se vlastně stalo. Snad prý jim dal rozhodčí čas na to, aby nastoupili k buly a oni nenastoupili a tak to ukončil. Víc toho nevím.“

Diváci nesli velice nelibě předčasné ukončení zápasu a zasypali hráče Dukly nejen nadávkami. Vzhledem k tomu, že stejní soupeři se utkají již v pondělí v prvním kole ligy, zdá se, že diváci mají o motivaci postaráno. „Já myslím, že je to dobrá pozvánka pro lidi, že půjde o vyhecovaný zápas, ale nepřeceňoval bych to, že jsme vedli 7:1. Ten zápas bude úplně o něčem jiném. Už se na soutěž moc těšíme.“

Takže Motor získal první trofej v sezóně a přibude mu do vitríny Regionální pohár. „Dnes večer půjdeme všichni naskákat do kašny,“ směje se Daniel Boháč. „Samozřejmě jsme to celé brali hlavně jako přípravu, ale šli jsme do toho s tím, že chceme vyhrát. Hlavně jsme rádi, že se nám v posledních zápasech dařilo hrát, co jsme chtěli. Díky tomu je nálada v kabině dobrá,“ konstatuje jedna z opor týmu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....