Banes Motor České Budějovice
06.08.2014, Jaroslav Pešek

Musíme zapracovat na defenzivě, má jasno Roman Vráblík

České Budějovice: Motor první domácí zápas v letošní přípravě bohužel nezvládl. Začátek zápasu však Jihočechům vyšel náramně, až do půlky druhé třetiny vedli 2:0. Pak se ale mužstvo z Holešovic zvedlo a zápas otočilo. Světlým bodem budějovické hry byl výkon Romana Vráblíka, který dvěma góly zmírnil porážku svého týmu.

Romane, jaký byl dnešní zápas?
Zápas to byl dobrý. Sparta je špička extraligy. I když hráli mladí hráči, tak vzhledem k vysoké konkurenci, která na Spartě panuje, si ani oni nemohou dovolit odevzdat poloviční výkon. Pro nás to byl zatím nejlepší soupeř.

Tempo jsme udrželi do půlky zápasu, pak jako bychom trochu odpadávali. Hrála roli únava z předchozího zápasu na Kladně?
To by musel každý hráč říct, jak se cítil. Já myslím, že to nebylo únavou, ale dělali jsme zbytečné chyby, z kterých vyplynuly góly. Zbytečně jsme soupeři ustupovali a dávali prostor. Ze začátku jsme hráli dobře odzadu a dostali se do vedení. Pak jsme si asi mysleli, že když vedeme 2:0 nad Spartou, tak máme vyhráno a nesoustředili jsme se na obranu.

Druhých deset minut druhé části bylo rozhodujících.
Já nevím, čím to je, ale zase jsme dostali jeden dva góly a pak už se to na nás valilo a my jsme se nedokázali sebrat, přenést se přes to a jít dál.

V závěru se ale zdálo, že Spartu ještě dotáhnete, co se pak stalo?

Dostali jsme další dva smolné góly. Jeden z nich byl dokonce zpoza branky. Byla to naše chyba, dotáhli jsme se na rozdíl jednoho gólu a mohli jsme si vyzkoušet powerplay na sezónu a místo toho opět inkasujeme.

Ve dvou po sobě jdoucích zápasech jsme dostali sedm branek. Sice je stále ještě příprava, ale i tak, není to moc?
O naší defenzivě to nic dobrého nevypovídá. Musíme na tom zabracovat, abychom nedostávali tolik gólů. V každém zápase není možné dát osm gólů a vyhrávat 8:7.

Co fanoušci, na přípravný zápas celkem slušná návštěva, co říkáte?
Samozřejmě je to parádní. Bylo to i minulý rok a my jsme hrozně rádi, že lidi chodí. Pak se i lépe hraje.

Když jste hrál naposledy zápas v Budvar aréně, dal jste hattrick. Dnes dva góly. Všem by se líbilo, kdyby tento trend pokračoval.
Bylo by to hezké, ale lepší by bylo kdybychom vyhrávali. Někdo osobní statistiky sleduje, ale my musíme hrát hlavně dobře jako tým. Když se vyhrává, tak potom vyniknou i jednotlivci.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....