Banes Motor České Budějovice
14.07.2014, Michal Špírek

Motor si v přípravě zahraje i proti německému soupeři

Týmu ČEZ Motor přibyl v seznamu přátelských zápasů další soupeř. Je jím německý třetiligový tým Deggendorf Fire, který si přizval českobudějovického protivníka ke slavnostnímu zahájení sezóny. Zápas bude sehrán 31. srpna od 18:30 na německé půdě.

Klub Deggendorf Fire si na konec srpna naplánoval slavnostní vstup do sezóny a za tím účelem vyzval k měření sil českobudějovický Motor. Klub byl založen v roce 2002 a hraje na stadionu o kapacitě čtyř tisíc diváků. Motor bude pro Němce tahákem a rozhodně se proti němu budou chtít ukázat, nedá se tak očekávat žádné exhibiční tempo. Jihočeši ale samozřejmě budou hájit roli velkého favorita. "Hokej z města piva se může pochlubit slavnou minulostí a Motor je jedním z nejprestižnějších klubů v naší sousední zemi," píše se na webových stránkách německého klubu. Zápas bude sehrán v neděli 31. srpna od 18:30.

Barvy Deggendorfu hájí například dvaačtyřicetiletý hokejový světoběžník Jan Benda, kterého mohli českobudějovičtí diváci nedávno vidět v Budvar aréně při utkání veteránů. Dále zde působí Slovák Stanislav Fatyka či Kanaďan Whitecotton. Klub hraje v německé Oberlize, což je třetí nejvyšší soutěž.

Pokud byste uvažovali o tom si poslední srpnový den zpestřit výpravou za Motorem, tak vězte, že třicetitisícové okresní město Dolního Bavorska Deggendorf leží přibližně dvě a čtvrt hodiny jízdy od Českých Budějovic. Pochlubit se může polohou u řeky Dunaj či pěkným náměstím.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....