Banes Motor České Budějovice
15.07.2014, Matěj Mayer

Jiří Smejkal odchází do Moose Jaw

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dny českobudějovického odchovance Jiřího Smejkala v dresu Motoru České Budějovice jsou, alespoň prozatím, sečteny. Talentovaný mladík ve středu prošel draftem kanadských juniorských lig a příští sezonu se chce ubírat právě tímto směrem. „Doufám, že budu mít v Moose Jaw dobrou sezonu a že budu příští rok draftovaný do NHL,“ prohlašuje sedmnáctiletý útočník.
Jiří, právě jste byl na draftu CHL vybrán týmem Moose Jaw Warriors. Jaké jsou vaše první pocity?
Je to super! Hned po draftu mi volal můj agent Robert Spálenka a gratuloval mi. Jdu do týmu, ve kterém bych měl dostat hodně prostoru. Doufám, že budu mít dobrou sezonu a že budu příští rok draftovaný do NHL.


Do juniorského týmu se musí hráč sám přihlásit, je to tak? Takže vy jste od začátku věděl, že chcete jít hrát do Kanady?
Zřejmě ano. Do Kanady jsem jít chtěl, shodli jsme se s agentem, že to pro mě bude nejlepší. Od začátku jsem tedy věděl, že budu draftovaný.

Na řadu jste šel už jako dvanáctý v pořadí a za sebou jste nechal jména jako Nylander, Mašín nebo Jenyš, která už si rozebraly týmy NHL. Čekal jste, že budete vybrán tak brzy?
Od agenta vím, že po mistrovství světa osmnáctek o mě byl zájem, takže jsem čekal, že budu draftován brzy. Zájem mělo hned několik týmů, ale pan Spálenka chtěl, abych šel právě do Moose Jaw.

Zjišťoval jste si už něco o tomto týmu?
Od agenta vím, že mají novou halu a na zápasy tam chodí průměrně 4000 lidí. Vím také, že mají výborného trenéra. Koukal jsem se na soupisku a hraje tam například Brayden Point, který byl letos draftovaný a nastupoval proti mně na mistrovství světa osmnáctek.

Posledním draftovaným „Českobudějovičákem“ do CHL i NHL byl Lukáš Sedlák, který se zatím propracoval do AHL. Líbilo by se vám ho napodobit?
S Lukášem teď zrovna dělám letní přípravu a na tohle téma jsme se spolu bavili. Říkal, že mám velkou šanci toho docílit. Povzbudilo mě to, takže udělám všechno pro to, aby se mi to povedlo!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....