Banes Motor České Budějovice
25.03.2014, Michal Špírek

Rozlučka se sezónou! Motor v posledním utkání hostí Beroun

Závěrečný zápas play-out první sezony znovuzrozeného Motoru bude ve znamení poděkování všem fanouškům a partnerům. Na utkání bylo stanoveno dobrovolné vstupné, minimálně však ve výši 20 Kč. Celý výtěžek pak půjde na nové dresy pro mládež, která by měla, pokud vše dobře dopadne, od nové sezony hrát s =M= na prsou. Takže na viděnou ve středu v 17:30, vstupenky lze zakoupit i ON-LINE!

O soupeři: Medvědi Beroun 1933

Založen: 1933
Stadion: Zimní stadion Beroun (kapacita 2 272 diváků)
Webové stránky klubu: medvediberoun.cz
Hlavní trenér: Petr Novák
Vzájemná utkání v sezóně:
Beroun - ČEZ Motor 3:1
ČEZ Motor – Beroun 6:2
Beroun - ČEZ Motor 0:2
ČEZ Motor - Beroun 6:0
Beroun - ČEZ Motor 2:3sn

Sestava z posledního zápasu

Šimboch (41. Mastík) – Jebavý, Špelda, Kužel, Sklenička, Kučný, Chalupa – Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, A. Půlpán – Šteiner, Kubeš, Petruška – Hrouda, Malý, Markulinec.


Vítej barážový hattricku, říkají si asi posmutněle v Berouně. Stejně jako předloni, stejně jako loni, Medvědi opět budou bojovat o prvoligovou příslušnost v baráži.

Přitom úvod sezóny vyšel svěřencům trenéra Nováka dokonale. Prvních sedm zápasů vyhrál Beroun senzačně za tři body, z prvních deseti kol neuspěl jen jednou. Jenomže pak se začalo vše bortit. Ve zbytku základní části si připsali Medvědi už jen osm výher, oproti tomu stálo hned 34 porážek. Play-out Beroun neminulo, vcházel do něj z předposlední pozice s devítibodovou ztrátou na Motor.

Jenomže jako kdyby začátky Berounu svědčily - v úvodu play-out opět slavil úspěchy, když vyhrál první čtyři zápasy a přiblížil se na dostřel soupeřům. Nasazené tempo ale neudržel a nakonec je to on, kdo doprovodí beznadějně poslední Most do baráže. Utkání s Motorem tak pro něj bude generálkou před boji o přežití v první lize, v baráži poměří síly v pětičlenné skupině s Mostem, Kolínem, Sokolovem a Prostějovem.


OU10: ČEZ Motor České Budějovice - Medvědi Beroun 1933

středa 26. 3. 2014, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Uf. Jihočeši nenechali boj o setrvání v první lize až na poslední chvíli a vítězstvím v Kadani pošetřili nervy fanoušků ČEZ Motor. Zápas s Berounem tak bude definitivní tečkou za sezónou 2013/2014.

Výsledkově sice nedopadl ročník podle představ, ale zájem fanoušků ukázal, že Jihočeši se jen tak někým o hokej připravit nenechají. Právě neutuchající divácká podpora byla tím pravým hnacím motorem týmu po celou sezónu. Průměr 3724 fanoušků na domácí zápas v základní části je zdaleka nejvyšší, který měl jakýkoliv prvoligový klub od sezóny 2008/2009.

A právě jako poděkování skvělým fanouškům a sponzorům bude pojato utkání s Berounem.
Více informací o akcích chystaných pro poslední zápas a podrobnosti o dobrovolném vstupném (v minimální výši 20 Kč) se dozvíte V TOMTO ČLÁNKU.

Sestava z posledního zápasu

Halmoši (Kůdela) – Jan Novák, Chmelíř, Kasík, Vráblík, Růžička, Platil, Pavlíček – Kuchejda, Pajič, Boháč – Skuhravý, Rob, R.Pšurný – Šperger, Přibyl, Ferebauer – Bárta, Šachl, Ondřej.

Od 13:00 semifinále starších dorostenců

Pokud máte čas a chuť udělat si ve středu hokejový den, tak nezapomeňte, že od 13:00 hraje dorost v Budvar aréně semifinále s Libercem! V prvním zápase prohrál s favoritem soutěže o jedinou branku 4:5, doma ale může sérii srovnat. Vstup je zdarma.

Nastoupí Pašek s Prokešem

Hrát budou proti Berounu i junioři Václav Pašek s Radkem Prokešem, útočník Švec nastoupit nemůže, protože je zraněný. Další junioři jako Záhora, Bílek nebo Škopek bohužel nemají vyřízená hostování, jinak by šanci dostali.

Vítězství = Platil mezi fanoušky?

Obránce Jan Platil si nemůže českobudějovické fanoušky vynachválit a na diskuzním fóru jim vzkázal: "Slibuju, že jestli se vyhraje, tak si sundám brusle a přiběhnu vám osobně poděkovat do kotle za vaši velikánskou podporu, za to jak jste za námi stáli celou sezonu."

Statistiky

Play-out, 10. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
Medvědi Beroun 1933
3.
Umístění v tabulce
5.
61 / 20 - 7 - 4 - 30
141 : 156 / 78 bodů
Statistiky v sezóně
61 /20 - 2 - 9 - 30
131:193 / 73 bodů
Roman Pšurný 9 bodů
Nejproduktivnější hráč v play-out
Jakub Babka 13 bodů
Roman Pšurný (6)
Nejlepší střelec v play-out
Babka, Třetina (5)
Václav Skuhravý (6)
Nejlepší nahrávač v play-out
Jakub Babka (8)
Jan Platil 5 bodů (2+3)
Nejproduktivnější obránce v play-out
Jiří Kučný 6 bodů (0+6)
Luboš Rob (+3)
Šachl, Ondřej (-5)
+/- bodování v play-out
David Sklenička (+8)
Jiří Jebavý (-3)
Skuhravý (22)
Nejtrestanější hráč v play-out
Třetina, Kužel (34)
Hynek Kůdela 82,54 % - 5,95
Dominik Halmoši 90,76% - 2,34
Statistika brankářů v play-out: úspěšnost zásahů - průměr branek
Juraj Šimboch 94,01 % - 2,49
Tomáš Mastík 88,89 – 3,00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....